MARMARİS'teki Paradise Dalış Merkezi'nin sahibi Behçet Kutlu, turizmdeki düşüşten en büyük yarayı kendilerinin aldığını öne sürerek, "Geçen yıl nisan ayında her gün dalışa giderken bu sene sadece iki kez tura çıkabildik" dedi.
Paradise Dalış Merkezi sahibi ve dalış eğitmeni Behçet Kutlu, Türkiye'deki terör olayları nedeniyle turizmin olumsuz etkilendiğini söyledi. Dalış eğitmeni Behçet Kutlu, "Sezon başladı mı başlamadı mı farkında değiliz" dedi. Her gelen turistin de dalışa gitmediğini dile getiren Kutlu, karşılaştıkları mağduriyeti vurguladı. Dalış sektöründe geçen yıla oranla şu anda yüzde 90 düşüş olduğunu belirten Behçet Kutlu, şöyle dedi:
"1 Nisan'da sezon açtık. 1 ay oldu ama bu sene sadece 2 tur yapabildik. Yapacak tek şey; beklemek. Türk turist bizi kurtarmaz. Müşteri portföyümüzde dalış yapan turistlerin yüzde 95'i yabancı. Arap turistin geleceği söyleniyor, onların dalışa ilgisi ne kadar olacak ki? Durum gerçekten çok vahim."
"HERKES KÜÇÜLME YOLUNA GİDECEK"
Behçet Kutlu masraflarını bile çıkaramaz durumda olduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Personelimizi 1 Nisan'da işe çağırdık. 5 aylık ücretli personel çalışıyor. Liman bağlama, vergi, sigorta, elektrik, su derken aylık en minimum şekliyle 7-8 bin lira masrafımız var. Bu giderleri cepten karşılamak zorundayız. Marmaris'te 8, Türkiye genelinde 350 civarında dalış merkezi var. İster istemez şirketler olarak küçülme yoluna gideceğiz, başka çaremiz yok. Hükümetin açıkladığı önlem paketi büyük şirketleri bağlıyor. Biz küçük işletme olduğumuz için her zaman olduğu gibi bu pakette de bizi bağlayan bize faydalı olacak bir şey yok."

FOTOĞRAFLI