MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, ABD askerinin başına çuval geçirdikleri iddiasıyla 16 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 8 gencin beraatına karar verildi. Mahkeme CIA ajanın tercümesiyle verilen şikayeti de geçersiz kabul edip, hakaret suçlamasını da düşürdü.
Bodrum'a 19 Ekim 2011 tarihinde gelen ABD savaş Ramage'den inen askerlerden 22 yaşındaki Jesus Salazar Munoz'un başına Barlar Caddesi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde çuval geçirdikleri ileri sürülen TGB Yönetim Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, TGB Muğla eski İl Başkanı Safa Parlak, TGB Muğla İl Sekreteri Beyhan Korkman, TGB Muğla İl Saymanı Mustafa Özek, üyeler Özgür Bursalı, Hidayet Dakmaz, Cemil Gözel, Umut Alparslan hakkında TCK'nın 109 ve 125'nci maddeleri uyarınca hürriyeti tahdit ve hakaret suçlarından 16 yıl 4 ay'a kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Davanın Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 10'uncu duruşmasına tutuksuz sanıklardan Beyhan Korkmaz ve sanık vekillerinden avukat Emre Aykın katıldı. Duruşmayı TGB Muğla İl Başkanı Yıldırım Gençer, TGB Üyesi Gülşen Şen, TGB üyesi Sıla Köseoğlu ve Avukat Emre Aykın da izledi. Başına çuval geçirilen ABD askerinin ifadesinde görevlendirilen tercüman T.Ö.'nün daha önceki duruşmalarda CIA ajanı olduğu iddia edildiği davada mahkeme kararını açıkladı.
Mahkeme ABD askeri Jesus Salazar Munoz'un başına çuval geçirerek hürriyetinden yoksun bırakılması suçundan sanıkların tümünün beraatine karar verdi. Mahkeme CIA ajanın tercümesiyle verilen şikayeti de geçersiz kabul edip, hakaret suçlamasını da düşürdü.
"BU KARAR MİLLETİMİZİN YÜREĞİNE SU SERPTİ"
Duruşma çıkışında bir açıklama yapan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Mahkemenin verdiği beraat kararı, ABD emperyalizmine karşı Türk gençliğinin mücadelesinde önemli bir zaferdir. Muğla'da kazandığımız hukuk zaferi, milletimizin ve bütün mazlum ulusların yüreğine su serpmiştir. Gerisini Amerikan emperyalistleri ve işbirlikçileri düşünsün" dedi.
FOTOĞRAFLI