CUMHURİYET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından, bir grup Cumhuriyet Gazetesi okuru destek amacıyla gazetenin Şişli'deki binası önüne geldi.

Kendisinin sürekli Cumhuriyet okuru olmadığını belirten Orhan Pekdemek, demokrasi adına desteğe geldiğini vurgulayarak, "Haberciliğinden dolayı iki insan hapiste. Türkiye adına utanç verici bir şey. Destek için buradayız biz. Cumhuriyet'i takip ediyoruz. Sadece Cumhuriyetçi olmak da yetmiyor. Demokrasiye inanan bir insanın, demokrat bir insanın şu an burada olması gerekiyor. Bakıyorum bomboş burası... Türk insanı adına da gerçekten ayıp bir olay olarak görüyorum ben" dedi.

İbrahim Şahin adlı okur ise "Bu çağda kalemiyle, ülkesini seven insanı, çok ayıp... Filmin bittiği yer... Ben 70 yaşındayım. Bizim bir görevimiz var. Her zaman Cumhuriyet'imizin peşindeyim. Ölünceye kadar da mücadele edeceğiz. 40 yıldır da Cumhuriyet okuyorum. Destek amacıyla buraya geldim. Silivri'de, Gezi'de her yerde cop yedik, hâlâ daha mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Tutuklamaların gazetecilere yönelik olmadığı savunan Turgay Özdemir adlı okur da şunları söyledi:

"Çoğu insan biliyor bu gerçeklerin ne olduğunu. Zaten gerçekler ortaya çıkacaktır. Sadece gazetecileri hapse atabilirsiniz, ama gerçekleri hapse atamazsınız. Onlar tarih boyunca ortaya çıkacaklardır. Bir şey çıkaramazlar, bir şey elde edemezler. Cumhuriyet düşmanlarının son çırpınışları… Onlar da gerçeklerin farkında. 3-5 tane gazeteciyi susturarak, Cumhuriyet'i, basın özgürlüğünü yok edemeyecekler. Çünkü biz buna izin vermeyeceğiz."

İHD'DEN DÜNDAR İLE GÜL'E DESTEK...

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri de, Can Dündar ve Erdem Gül'e destek vermek için gazete önünde basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi binası önüne gelen İHD üyesi grup adına basın açıklamasını Hulusi Zeybel okudu. Açıklamada, "Basına ve bir bütün olarak medyaya karşı sürdürülen sansür, baskı, şiddet ve tutuklama politikalarından derhal vazgeçilmelidir. En son tutuklanan Can Dündar, Erdem Gül'ün yanı sıra halen cezaevinde bulunan tüm tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. Toplumun doğru haber alma hakkının engellenmesi çabalarından başka anlamı olmayan iddialarla gazete TV yönetici ve çalışanların baskı ve şiddete maruz kalmaları ve tutuklanmaları, kısa vadede iktidarlara fayda sağlasa da, uzun vadede topluma zarar vermiştir" denildi.