İSTANBUL, () ŞİŞLİ'de  Cumhuriyetin 93’üncü yılı coşkuyla kutlanacak. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü öncülüğünde düzenlenen ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ ise 29 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’ de Atatürk Evi önünden başlayacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da Şişli’de büyük bir coşku ve şenlik havasında kutlanacak. Saat 13.00 itibariyle bayraklarla süslenen 10 metrelik Cumhuriyet tırı Şişli’nin caddelerini dolaşmaya başlayacak. 10. yıl ruhu ile halkı coşturacak olan Cumhuriyet tırında perküsyon ekipleri, dansçılar ve MC yer alacak.

Yine saat 13.00 itibariyle müzik grupları Şişli’nin 4 farklı noktasında sahne olarak Cumhuriyet bayramını şenliğe dönüştürecekler. (Sahneler: Abdi İpekçi Caddesi başı, Mecidiyeköy Meydan, Tayyereci Fehmi Sokak, Osmanbey Atatürk Evi Önü)

Gün içinde devam eden Cumhuriyet coşkusu akşam saatlerinde Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü ile devam edecek. Saat 18.00’de Osmanbey’de bulunan Atatürk Evi’nin önünden başlayacak olan yürüyüş öncesi vatandaşlara 10 bin bayrak ve balon dağıtılacak. Dev Atatürk ve Türk bayraklarıyla süslenen yollardan geçildikten sonra Abdi İpekçi Caddesi’nde, etkinlik alanına girişte ışıklandırılmış Cumhuriyet takı yer alacak. Marş ve şarkıların hep bir ağızdan söyleneceği, bando ekibinin, Cumhuriyet tırının ve dansçıların katılacağı yürüyüş sonrası Cumhuriyet Bayramı kutlaması Abdi İpekçi Caddesi alanında konserle devam edecek. Ayrıca Şişli Belediyesi’nin yönetmen Teoman Topçu’ya hazırlattığı 4 dakikalık Cumhuriyet filminin gösterimi de gösterilecek.