KENDİSİNİ ÖLÜM MAKİNASI OLARAK TANITMIŞTI, ŞİKAYETÇİ OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada, SAT görevlisi Ali Sarıbey, taleplerini sundu. Önceki ifadelerinde kendisinin 'ölüm makinesi' olduğunu, ölüm makinesi olarak eğitildiğini anlatan Ali Sarıbey, o zaman Muğla İl Jandarma Komutanı olan Albay Yavuz Özfidan ile Imsık Üs Komutanı Fethi Şahbaz'ın ifadelerinde yalan söylediğini ileri sürdü. Sanık Ali Sarıbey, "Her ikisi de gerçekleri gizledi, haklarında yasal işlem yapılmasını istiyorum" dedi. Bilirkişilerin da doğru rapor düzenlemediklerini iddia eden Sarıbey, "Bizi cezalandırmaya yönelik rapor tuttular. Biz kendimizi böyle nasıl savunacağız. Bilirkişilerden şikayetçiyim" dedi.
MÜDAHALE EDİNCE HAKİM DURUŞMADAN ÇIKARDI
Bu arada araya giren Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, dosyada gizli kalan bir bilginin olmadığını, tüm delillerin dosyaya konulduğunu, sakladıkları bir şey bulunmadığını söyledi. Kendilerinin mahkemeye zorla getirilme kararı bulunmadığını da ifade eden Sarıbey, duruşma dışında yaşanan olayların kendilerini duruşma salonunda etkilediğini öne sürdü. Ali Sarıbey'in ifade verdiği sırada sık sık yerinden müdahalede bulunan sanık Mehmet Demir, duruşmadan çıkartıldı.
MAHKEME BAŞKANI'NA 'BAŞINIZA BİR ŞEY GELSE' ÇIKIŞI
Duruşmada taleplerini sunan askerlerden Pilot Yarbay Hüseyin Yılmaz, mahkemedeki ifadelerinin yanlış kayda alındığını ileri sürüp suçlamada bulundu. Hüseyin Yılmaz, "Daha önce verdiğimiz ifadelerde bizi ipe götürecek yanlışlıklar yapıldı. Allah göstermesin heyetinizin başına bir şey gelse ne yapacağız" dedi. Bunun üzerine araya giden Mahkeme Başkanı Baştoğ, "İnşallah bir şey gelmez ama merak etme hepsi kayıtlarda var. Siz yanlışlık yapılan yerleri bize söyleyin biz düzeltiriz" dedi. Duruşmanın bugünkü bölümü tamamlandı, yarın (salı) da devam edecek. 

Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN - Yasin TİNBEK / MUĞLA ()