Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) kapanış oturumda kadın erkek eşitliği konusunda tartışmalara neden olan açıklamasıyla ilgili konuştu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'da 'Kadın ve Adalet' konulu bir zirvede konuşma yaptım. Söylediğim şu; Kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eş değer olabilmektir. Söylediğim bu. Kadın ve erkek arasında eşitlik değil, eş değerlilik olması gerektiğini, yani adalet olması gerektiğini vurguladım"

"Şahsen 40 yılı aşkın siyasi mücadelemde, kadın haklarını ve kadın hareketlerini nasıl savunduğum, nasıl teşvik ettiğim ortadayken hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) kapanış oturumda konuştu.Erdoğan kadın erkek eşitliği konusunda tartışmalara neden olan açıklamasıyla ilgili konuştu.

"YANİ ADALET OLMASI GEREKTİĞİNİ VURGULADIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önceki gün İstanbul'da 'Kadın ve Adalet' konulu bir zirvede konuşma yaptım. Söylediğim şu; Kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eş değer olabilmektir. Söylediğim bu. Kadın ve erkek arasında eşitlik değil, eş değerlilik olması gerektiğini, yani adalet olması gerektiğini vurguladım. Dün gerek bazı ulusal gazeteler, gerek bazı uluslararası medya kuruluşları, son derece açık olan, manası son derece beli olan bu ifademin sadece bir kısmını aldılar. Çok farklı çok yanlış şekilde yansıttılar. Kimse böyle ahlak zafiyeti içinde bir yere varamaz. Bunlarda yalan var, bunlarda takiye var, bunlarda iftira var, bunlarda hakaret var, bunlarda olmayan tek şey dürüstlük. Şahsen 40 yılı aşkın siyasi mücadelemde, kadın haklarını ve kadın hareketlerini nasıl savunduğum, nasıl teşvik ettiğim ortadayken hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz" dedi.

"MENSUBU BULUNDUKLARI ZİHNİYETİN NE DURUMDA OLDUĞUNU GÖRSÜNLER"

Erdoğan, "Başında bulunduğum siyasi parti içerisinde kadın hareketini nasıl güçlendirdiğim ortadayken, kalkıp bana bu noktada, bu tür iftiraları atanlar önce aynaya baksınlar. Aynada kendilerini bir izlesinler. Mensubu bulundukları zihniyetin ne durumda olduğunu görsünler. Bu çifte standartı ibretle bir o kadar da istihza ile izliyoruz. Uluslararası medyada Türkiye hakkında çıkan haber ve yorumların özellikle de Türkiye'yi teröre destek veren ülke, Türkiye ekonomisini de kırılgan gösteren yorumların tamamen gerçek dışı, art niyetli, hasmane olduğu özellikle bilmenizi isterim" diye konuştu.