Oktay ENSARİ - Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak ziyaretinin ardından özel uçakla Kayseri'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada, 1. Komando Tugayı'nı ziyaret etti.
Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nı ziyaret edip askerlerle birlikte iftar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra özel uçakla Kayseri'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Şırnak ziyaretinde kendisine eşlik eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi de geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Erkilet Havaalanı'nda Vali Süleyman Kamçı, Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, yüksek rütbeli subaylar ve protokol mensupları karşıladı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında Talas İlçesi'nde bulunan 1. Komando Tugayı Vecihi Akın Kışlası'na geçti.
Tören mangası tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada er, erbaş ve subaylarla sohbet ettikten sonra, Vali Süleyman Kamçı'nın Talas İlçesi'ndeki yazlık konağına geçti.

FOTOĞRAFLI