CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Daha önce her konuda savunduğu çözüm süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son konuşması şaşırttı. Hükümetle ters düşen bir açıklama yapan Erdoğan'ın söyledikleri, "Seçim öncesi hükümetle danışıklı daövüş, bir taraf süreçle bir taraf milliyetçi söylemlerle başka alanlara mı mesaj veriyor" yorumlarına neden oldu.

Çözüm süreci izleme heyeti oluşturulmasına ilişkin görüşleri sorulan Erdoğan, "Bunun dışındaki süreç kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Dağa bile çeşitli roman yazarları gönderildi. Ne netice alındı. Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunları doğru bulmuyorum" dedi.

Bu konudaki gelişmeleri gazetelerden okuduğunu söyleyen Erdoğan, "Böyle bir şeyden doğrusu benim haberim yok. Ve şunu da açık net söyleyeyim. Bu olaya ben olumlu bakmıyorum. Başbakanlığım döneminde de akil insanlar içinden bir grubun gitmesini nasıl buluyorsunuz diye sorulduğunda, bunları doğru bulmadığımı söylemiştim. Bunlar doğru şeyler değil. Bu konuda işin başından itibaren her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatları bunun birinci derecede sürecin yönetenleridir. O dönemde temsilcileri olan siyasi partiden 3 elemanı buraya gönderdik. Yine biz gönderdik. Bunları gizlemeye gerek yok. Bu sayının 5'e çıkması 10'a çıkması, ayrı bir grubun oraya gönderilmesi, neyi değiştirecek ki? Birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Bu işin yönetimi hükümete üzerine düşeni başlattığı süreç içinde devam ettirmelidir. Bunun dışındaki süreç kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Dağa bile çeşitli roman yazarları gönderildi. Ne netice alındı? Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunları doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balyoz ve Ergenekon davalarının sürdürüldüğü dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en üst düzey komutanlarına yönelik yapılan operasyonlar sırasında "Bu davaların hakimi de savcısı da benim" diyerek savunmuştu. Dün Cumhurbaşkanı olarak gittiği Harp Akedemilerinde "Askere yapılanların büyük haksızlık olduğunu ve kendisinin de yanıltıldığını" ifade ederek adeta günah çıkardı.
Çelişkili açıklamalar, AKP'nin seçim öncesi toplumun her tarafına hitap edebilecek süpekülasyonlar olarak ifade ediliyor.

Oysa bu süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınında bulunan sağ kolu denilen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan yönetiyor... Siyasi kulislerde Yalçın Akdoğan "Emirleri Cumhurbaşkanı'ndan alır. Başbakanı ancak bilgilendirir. Bu konuda Cumhurbaşkanı'nın bilgisi olmaması mümkün değil" diye konuşuluyor.

(Görüntülü Haber) Cumhurbaşkanı Erdoğan: (İzleme Heyeti) Ben bu olaya olumlu bakmıyorum

(Görüntülü Haber) 2- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (İzleme Heyeti) Ben bu olaya olumlu bakmıyorum


(Görüntülü Haber) 3- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (İzleme Heyeti) Ben bu olaya olumlu bakmıyorum



DHA