Mustafa ERCAN-İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'de düzenlenen mitingde halka ve partililere seslenen Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, seçim sürecinde demokratik yarış adı altında büyük bir haksızlık yaşandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için Merkez Akdeniz İlçesi'nde bulunan Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting düzenlendi. Sıcağa ve aşırı neme rağmen alanı dolduranlar, dev Abdullah Öcalan posterinin yanı sıra çeşitli dövizler taşıdı. Alana gelmesinin ardından platforma çıkarak kalabalığa hitap eden Demirtaş, "Demokratik sandık, demokratik yarış adı altında büyük bir haksızlık yaşanıyor. Ortada eşitlikçi bir yarış yok. AKP'nin adayı devlet kendi malıymış gibi davranıyor. Cumhurbaşkanı adayı olmadan da ülkeyi kendi malı gibi görüyor. Devlet bütçesini istediği gibi kullanıyor. Bütün kamu araçlarını kendi istediği gibi kullanıyor. Halkından herşeyini saklıyor. Halkın kendi servetinden bilgisi yok. Zoraki bağış kampanyasıyla iş adamlarından bağış topluyor. Bizim gözümüz Tayyip'in parasında değil, gözünü toprak doyursun. Allah doyursun gözünü. Halk adayı olmuş bir kişi gerçeği halktan saklayabilir mi? Biz aday olarak hesabımıza yatan miktarı açıklıyoruz. Nereye harcıyorsak onu da açıklıyoruz. Halkın yüzde sekseni alının teriyle kazanıyor, bu yüzden halkın yatırdığı her kuruş bizim için değerdir. Ama AKP'nin adayı hiç birşeyi açıklamıyor. Hiç birşeyi şeffaf değil. İleri demokrasi adı altında tekçiliği dayatıyor" dedi.
TAYYİP'E OY VERMEYEN VATAN DÜŞMANI
Devletin şu anda bir mezhep üzerine kurulu bir devlete dönüştüğünü ifade eden Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: "Tayyip'e oy vermeyen bu ülkenin düşmanıdır. Düşmana ne yapılır. Ya Ali İsmail Korkmaz gibi dövülerek öldürülür, ya Medeni Yıldırım gibi öldürülür, ya Berkin Elvan gibi kafasına biber gazı sıkılır. Biz AKP'nin karşısından duranlar AKP'nin karşısında boynumuzu mu bükeceğiz, yoksa bunlara karşı mı duracağız, İşte 10 Ağustos'ta bunun cevabını vereceğiz. Barış ve kardeşlik adına en halktan olanı, en yakışıklı olanı, en genç olanı, sizden olanın altına evet mührün basacaksınız. Artık kölelik devri bitecek. Artık bu ülkede barış ve kardeşlik dönemi başlayacak. Çankaya'ya halk çıkacak, Çankaya'ya halk yürüyecek. Biz artık Kürt gencini Çankaya'ya göndermek istiyoruz. Sadece Kürtlerin değil, Türklerin, Arapların, Alevilerin, Çerkezlerin adayını Çankaya'ya gönderelim. Cumhuriyet tarihinde halk bir saat bile kendini yönetemedi. Roboski'de 34 Kürt çocuğu, Soma'da 301 insan yaşamını yitirdi. Adı halk başkanı olan sesini çıkarmadı. Bu seçimlerde bir şansımız var. Özellikle de AKP'ye oy verenler iyi düşünsünler. Bize oy verirseniz Çankaya'da AKP'yi denetleyeceğiz. İnsan onuruna, kadın erkek ayrımı yapamaz bir Cumhurbaşkanı. Bunların gözünde kadın kahkaha bile atamaz. Kadınlar böyle bir anlayışa nasıl oy verir. Genç arkadaşlar da iyi düşünsünler." 
ERDOĞAN, DÜNYANIN EN ZENGİN BAŞKANLARINDAN
İlk çağ insanının dahi hırsızlığı normal karşılamadığını kaydeden Demirtaş, sert sözlerle Erdoğan ve Ak Parti'ye yüklenerek, "Yıl olmuş 2014. Çalmak gasp etmek normalmiş gibi bize dayatıyorlar. Yani biz hırsızlık yaparız, siz de hoş görün bunu. Hırsızlığı normal görmek demek, ahlaki olarak çökmüş bir toplum demektir. Para çalmadık diyorlar. Mal varlığınızı açıklayın diyoruz açıklamıyorlar. Mal varlığınızı açıklamazsanız şaibe altında kalırsınız. Eşiniz, çocuğunuz, ailenizin üzerinde ne kadar mal varlığı varsa açıklamak zorundasınız. Hırsızlık şaibesi altında olan birini nasıl halkın başkanı olarak seçeceksiniz. İnanın ki dünyanın en zengin başkanlarından biridir Recep Tayyip Erdoğan. Mal varlığı arap şeyhlerine bile dudak uçuklatacak miktardadır. Sen bu mal varlığını nasıl yaptın? İşte bunların hepsini açıklamak zorundasın. Gel canlı yayına çıkalım. Bunların hepsini açık açık konuşalım. Sen daha iki kişiyle konuşamıyorsan, sen bu halkla nasıl konuşacaksın. Er meydanına gel kim doğru konuşuyor anlayalım" ifadelerini kullandı.
TEK DİL TEK MİLLET HİTLER'İN SLOGANIDIR
Birlikte yaşamı yeniden inşa etmek ve bozulan kardeşliği yeniden kurmak için yola çıktıklarına vurgu yapan Selahattin Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Tek dil tek millet halklarımıza dayatılıyor. Sanıyor ki tek millet, tek dil söylerse oradan kardeşlik çıkacak. Bu slogan Hitler'in sloganıdır. Faşizm bu şekilde bize yutturulmaya çalışılıyor. Bütün inançlar mezhepler olarak bize gerekli olan teklik değil. Kürdün anadili Kürtçe, Türkün Türkçe, Arabın Arapça Gürcü'nün Gürcüce. Kimse kimseyi asimile etmeden birlikte yaşayabilir. Biz tek bir dile tek br milete tabi olmak zoırunda değiliz. Ortak vatan ortak adil bir yaşamı kurabiliriz. Bizim söyleyeceğimiz Türkiye'nin kurtuluş reçetesidir. Asıl tehdit faşist zihniyettir. İslamiyet'te Müslümanlık'ta bunlardan zarar gördü. Devletin dini haline getirdiler. Din kişi ile Allah arasında olur. Madem inşatta, madende, tarlada biz üretiyoruz o halde biz yöneteceğiz. Çankaya'da biz oturacağız. Artık bu topraklarda bütün Ortadoğu'ya model olacak bir barış inşa edeceğiz. Kardeşçe birlikte halay çekmeyi özledik. Kardeşçe şarkılar söylemeyi özledik. Biz artık komşumuz Kürttür, Türktür kaygılarından kurtulmak istiyoruz. Bu yüzden hepinizden çalışmanızı ve destek vermenizi istiyorum." 

FOTOĞRAFLI