Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ANITKABİR'in hatlarının hocası Emin Barın ile birlikte, Atatürk'ün gerçek imzasına bağlı kalarak kaligrafik çalışmasını hazırlayan hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan adına Adana ve Mersin'de sanat günleri düzenleniyor.
Adana'da merkez Seyhan İlçe Belediyesi, Adana Tabib Odası, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile 22 sanat, eğitim ve meslek kuruluşunca gerçekleştirilen ve 27 Mayıs'a dek sürecek 'Etem Çalışkan Sanat Günleri', 'Senfonik Kaligrafi' sergisi ve Etem Çalışkan imza günüyle başladı.
Sergiler, konserler, dans gösterileri, film gösterileri ve panellerin yapılacağı etkinliğin ilkinde Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde, sanatseverlerle buluşan Etem Çalışkan, kitaplarını imzaladı. Katılımcılara seslenen Etem Çalışkan, "İnsanlık tarihi yazıyla başladı. Benim yaşım 6016. Yazının icadı insanlar için milattır. Amacım yazıda çok çeşitlilik. Ne kadarını yapabiliyorum, bilmiyorum. Elimden geleni değil, yarın yeni bir şeyler yapmaya başlayacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI