ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan öğretim elamanı sayısı 204'e yükseldi.

ÇOMÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "15 Temmuz'da devletimizin meşru iktidarına ve milletimize yönelik silahlı kalkışma ve darbe girişimi gerçekleştirmiş FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantısı konusunda ciddi şüpheler üzerine haklarında açılacak soruşturmaların selameti açısından 657 Sayılı Yasa'nın 137. ve devamı maddeler gereği, üniversitemizde görev yapan öğretim elemanları arasından 13 profesör, 36 doçent, 68 yardımcı doçent, 39 öğretim görevlisi, 29 araştırma görevlisi, 17 okutman, 1 yabancı uyruklu öğretim elemanı ve 1 uzman olmak üzere toplam 204 öğretim elemanı görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

20 İDARİ PERSONEL UZAKLAŞTIRILDI
Açıklamada, yine FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantılı şube müdürü, fakülte ve yüksekokul sekreteri ve daire başkanı düzeyinde toplam 20 kişi görevden uzaklaştırıldığı vurgulandı.

Soruşturma açılacak öğretim elemanlarının da bulunduğu belirtilen açıklamada, "Aynı yapı ile bağlantısı olmasından şüphe duyulan 6 profesör, 7 doçent, 28 yardımcı doçent, 18 öğretim görevlisi, 10 araştırma görevlisi, 8 okutman, 1 yabancı uyruklu öğretim elemanı olmak üzere 78 öğretim elemanı hakkında da soruşturma açılacaktır" denildi.

Örgütün yapısıyla ilgili detaylı incelemelerin devam ettiğinin de belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Bu incelemeler idari personeli de kapsamaktadır. Gerekli görüldüğü taktirde soruşturma süreçleri bütün unsurlarıyla devam edecektir. Söz konusu yapının ve dış bağlantılarının, ülkemizde ve üniversitemizde bütün unsurları ile yok edilerek, milletimizin kendi iradesi ile geleceğe sağlam adımlarla yürümesinin sağlanması gerektiğine yürekten inanıyoruz."
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde FETÖ ile ilişkisi olduğu iddiasıyla geçtiğimiz günlerde 159 öğretim üyesi ile 20 idare görevli görevden uzaklaştırılmıştı.