Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'da, 50 yıl önce boşandığı ilk eşinden olan iki çocuğunu bırakarak Avustralya'ya çalışmaya giden 83 yaşındaki Mustafa Demirkıran, 7 yaşından bu yana görmediği kızı 57 yaşındaki Minire Acun ile oğlu 51 yaşındaki Bülent Acun'la polisin çabası sayesinde bir araya geldi.
Uşak'ın Gediz İlçesi'nde yaşayan Mustafa Demirkıran, kızı Minire Acun yedi, oğlu Bülent Acun'u ise bir yaşındayken karısı Elmas Acun'dan boşandı. Bir süre sonra Aydın'dan ikinci evliliğini yapan Demirkıran, işçi olarak Avustralya'ya gitti. Küçük yaştan itibaren babalarından haber alamayan iki kardeş, bu süre içinde babalarının izini bulmaya çalıştı. Avustralya'ya gittikten sonra ikinci eşini gurbette yitiren Demirkıran, geçen yıl karısının memleketi Aydın'a yerleşti. Babalarını aramaktan vazgeçmeyen iki kardeş, babalarının Aydın'da yaşadığı bilgisine ulaşınca halen yaşadıkları Ankara'dan, Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek yardım istedi. Müracaat üzerine harekete geçen polis, Demirkıran'ı aramaya başladı. Demirkıran'ın Kemer Mahallesi'nde yaşadığını tespit eden ekipler, bugün sabah saatlerinde Demirkıran'ı, polis merkezine getirdi. 50 yıl sonra kavuşan baba ve çocukları birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.
"ÇOK MUTLUYUM"
İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde İlçe Müdürü Necip Çeltikçi, Polis Merkezi Amiri Halis Timuroğlu ve Grup Amiri Komiser Yardımcısı Ramazan Karayiğit ile polis memurların kendilerine ikram ettiği çayı içen Mustafa Demirkıran, Avustralya'ya yerleştikten sonra çocuklarına ulaşamadığını belirterek, "Kızım ve oğlum büyümüş, evlenmişler. Onlardan ayrı kaldığım için çok üzgünüm. Tekrar kavuştuğum için de çok mutluyum" dedi.
Babasını 7 yaşından bu yana görmediğini söyleyen Minire Acun da, "Annemle ayrıldıktan sonra bir kez sadece bir saat gördüm. Erkek kardeşim bir yaşındaydı, o hiç görmemişti. Aramaktan vazgeçmedik ve sonunda tekrar kavuştuk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI