YILDIZ Holding bünyesindeki Ülker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bu yıl 8’ncisini düzenlediği sinema şenliğinin Edirne ayağında yüzlerce çocuğu ilk kez sinema salonuyla tanıştırdı.
Çocuklar, alışveriş merkezinde kurulan stantlarda gönüllerince eğlendikten sonra sinemada ‘6 Süper Kahraman’ filmini heyecanla izlerken, Yıldız Holding Türkiye Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, 8 yılda 1 milyonun üzerinde çocuğa ulaştıklarını ifade ederek, "İstanbul ve Ankara’da değil Türkiye’nin 56 şehrinde aynı proje devam ediyor. Ayrıca sinema ile tanışma yaşını erkene alabilmek de çocukların hayal gücünü geliştirmek açısından önemli bir vizyon olarak görüyoruz" dedi.
Ülker, çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak 2008 yılından bu yana düzenlediği ‘Ülker Sinema Şenliği’nin 8’ncisi bu yıl Edirne ile birlikte 56 şehirde aynı anda başlattı. Edirne’de şenlikler kapsamında alışveriş merkezinin otoparkına çocuklar için eğlence stantları kuruldu.
İl merkezi ve köylerden gelen 6-16 yaş arası çocuklar yüz boyama, balonlu eğlence, balık tutma oyunun yanı sıra şişme parkurlarda zıplayıp gönüllerince eğlendi. Çocuklarla stantlarda bir araya gelen Yıldız Holding Türkiye Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi, 8 yılda 1 milyonun üzerinde çocuğa ulaştıklarını ifade ederek, projeyle çocukların hayal gücünün gelişmesine destek olduklarını söyledi. Türkiye’de Edirne ile birlikte 56 kentte aynı anda başlayan şenliklerde çocukların eğlenmelerinin yanı sıra sinema salonlarıyla erken yaşta tanıştırma amacını taşıdıklarını kaydeden Erbengi şunları söyledi:
"23 Nisan Ülker Sinema Çocuk Şenliği kutlamak için buradayız. Çocuklar sinemaya girmek için bekliyor, beklerken de şenlik alanımızda kurulmuş çeşitli diğer stantlarda eğleniyorlar. Biz firma olarak bu konuda çocukların hayal gücünün de beslenmesine sadece fiziki olarak değil ruhsal ve zihinsel gelişimlerinin de desteklenmesine çok önem veriyoruz. Bu sebeple de 8 yıldır bu projeyi sürdürüyoruz. Bu yıl 150 bin çocuk katılacak bu projeyi, 8 senenin sonunda da 1 milyon çocuğa ulaşmış olacağız. Bu gün 56 şehirde 132 sinema salonun da filmimiz ‘6 süper kahraman’ bütün seanslarda ücretsiz olarak çocuklara gösterilmiş olacak. Çocukların ileride daha yaratıcı daha üretken hayal güzü daha kuvvetli bireyler olabilmeleri açısından bu projeleri çok önemsiyoruz. Sanat gibi spor gibi başka işlerde eğiliyoruz ama bu bizim için gerçekten medarı iftihar bir projedir. 8 yıldır yaptığımız için de çok mutluyuz bu rakamlara 1 milyon çocuğa ulaştığımız için. Çocukların ücretsiz ve eşit olarak yararlandıkları Ülker çocuk sinema şenliği, Türkiye’nin en yaygın sosyal ve sorumluluk projelerinden biri. Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Gaziantep’e kadar sinema salonu olan her ile gitmeye çalışıyoruz."
ÇOCUKLARDA HEYECANLA BEKLİYOR
Çocukların her yıl Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ni heyecanla beklediğini anlatan Yıldız Holding Türkiye Kurumsal İletişim Genel Müdürü Erbengi, başta temel beslenme ihtiyaçları olmak üzere her yaş grubuna hitap eden ürünleri bulunduğunu anlatırken şöyle dedi:
"Türkiye’yi besliyoruz' dersek yanlış olmaz. Sanat ve sinema alanında yaptığımız sosyal sorumluluk çalışmaları ile de çocukların hayal güçlerini beslemeyi görev edindik. İnanıyoruz ki, gelecek inovasyonu ise hayal gücü yüksek nesiller geliştirecek. İş hayatında inovasyon eğitimlerinin temelinde çocuk gibi düşünmek ve hayal kurmak var. Biz bu proje ile yeni nesil hayal gücünün gelişmesine destek oluyoruz. Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nin sekizinci yılında 1 milyon çocuğa birbirinden heyecanlı filimler izletmenin mutluğu içindeyiz. Ülker Çocuk Sinema Şenliği, holding çalışmaları her düzeyde holding çalışanları bu projeye dahil olabiliyor. Bu sene 500 çalışanımız projenin hayata geçirilmesinde rol oynadı."
SİNEMAYLA TANIŞTILAR
Edirne’de il merkezinin yanı sıra köylerden getirilen öğrenciler önce kurulan stantlarda gönüllerince eğlendi. Ailelerinde de ilgi gösterdiği şenliklerde yüzlerce öğrenci sinema salonuyla tanıştı. Şenlik kapsamında çocuklar, en iyi animasyon film dalında Oscar alan Walt Disney Animasyon stüdyoları yapımı ‘6 Süper Kahraman’ filmini ücretsiz izledi. Öncesinde ise Disney Channel'ın sevilen çizgi filmlerinden kısa bir derleme gösterildi. Film sonunda çocuklara içinde Ülker ürünlerinin bulunduğu kutu hediye edildi.
RAKAMLARLA ÜLKER PROJELERİ
Yıldız Holding bünyesindeki Ülker’in bu yıl 8’ncisini düzenlediği sinema şenliği, Edirne’nin yanı sır 56 kentte aynı anda kutlandı. Ülker, 8 yıldır yaptığı kültür, sanat, eğitim, spor odaklı faaliyetlerine 36 milyon lira yatırım yaptı. TUİK verilerine göre Türkiye’de 6-16 yaş arası 16 milyon çocuk varken, Ülker bu projelerle bunların 2 milyon 300 binine ulaştı. Sinema şenliğinin yanı sıra Ülker bünyesinde Türkiye Futbol Federasyonuyla birlikte ‘Minikler Basketbol Şenliği’, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’yla ortak 500 okulun 2, 3 ve 4’ncü sınıf öğrencilerine yönelik dengeli beslenme programı, Ülker Çocuk Sana Atölyesi projeleri de düzenliyor.

FOTOĞRAFLI