Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () İSTANBUL  Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Saraçhane’de bulunan Başkanlık Sarayında İBB’de görev yapan personelle bayramlaştı.

BİR ÇOCUK BAŞINA GÜL DÖKTÜ
İBB’de de çalışan personelin çocukları sıraya girerek Topbaş’ın elini öptü. Çocukları öperek kucaklayan Topbaş, hepsine harçlık dağıttı. Tören sırasında harçlık alan küçük bir kız çocuğu, yeniden Topbaş’ın yanına gelerek sevgisini başından aşağıya gül yaprakları dökerek gösterdi. Çocuğun hareketine şaşıran Topbaş, onu öperek yanıt verdi.

“YÜREKLERİMİZ PARÇALANIYOR”
Bazı personelin üniformalarıyla katıldığı bayramlaşma töreninde, belediye birimleri tek tek fotoğraf çektirdi. Törende, Topbaş’a çiçek ve hediye sunan konuklar da oldu. Bayramlaşmak için belediye binasındaki Kokteyl Salonunu dolduran kalabalığa seslenen Topbaş, İstanbulluların bayramını kutladı. Atatürk Havalimanında yaşanan terör saldırısına ve şehit haberlerine değinen Topbaş, “Bu bayramlaşma buluşmamızda ulusumuzda, milletimizde yine acı kan ve gözyaşı var. Atatürk Havalimanı’ndaki olayları yaşadık, bugün de şehit haberleri geldi. Yüreklerimiz parçalanıyor. Bu mukaddes günlerde bile terör vahşi yüzünü göstertiyor. O hanelerde bayram arefesinde yaşanan acıyı düşününüz, yaşadıklarını hissediniz. İstiyoruz ki kimsenin gözyaşı akmasın, herkes mutlu ve huzurlu olsun. Bu topraklar, bu dünya hepimiz yeter” diye konuştu.

Uzun kuyrukların oluştuğu, yaklaşık 1 saat süren  törene İSKİ’den İETT’ye, zabıtadan güvenlik personeline kadar yüzlerce kişi katıldı.

(FOTOĞRAF)