ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde, gün boyu etkili olan yağmur saat 20.30 sıralarında şiddetli sağanağa dönüşünce ilçe merkezinden geçen Çınarlı Deresi taştı. Su taşkınının yolaçtığı sel nedeniyle ilçe merkezinin cadde ve sokakları sular altında kaldı, birçok ev ve işyerini su bastı.

Geçtiğimiz yıl 2 Mayıs gecesi yaklaşık 4 saat süreyle etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle İlçe merkezinden geçen Çınarlı Deresi'nin taşması sonucu seli yaşanan Gökçeada, akşam saatlerinde de buna benzer bir durumla karşılaştı. Gökçeada'da gün boyu yağan yağmur saat 20.30 sıralarında şiddetini arttırarak sağanak yağışa dönüştü. Yarım saat devam eden sağanak sonucu ilçe Merkezi'nden geçen Çınarlı Deresi yükseklerden gelen yağmur suları nedeniyle yine taştı. Dere yatağını aşan çamurlu yağmur suları, İlçe merkezindeki sokak ve caddeleri sular altında bıraktı, bırçok ev ve işyerini de su bastı.

Derenin taşması nedeniyle sel sularının birden geldiğini anlatan vatandaşlar, yollardaki yağmur suyu yüksekliğinin 30-40 santimi bulduğunu, arabaların kapı hızasını aştığını belirttiler. Park halindeki arabalarının kapılarını açıp binmeye dahi zaman bulamadıklarını belirten vatandaşlar, “Şiddetli sağanak 10 dakika daha davam etseydi Ada bir öncekinden daha büyük bir felaketi yaşayabilirdi. Neyse ki şiddetli yağış bu kez kısa sürdü ve zarar da geçen yılki sele oranla daha az oldu" dedi.

Yağmurun şiddeti azaldıktan sonra Gökçeada Belediyesi'ne bağlı ekipler, yağmur sularının yollara taşıdığı çamurları temizlemeye başladı. Sel suları nedeniyle yolların zarar gören bölümleri onarılmaya başlandı.

Gökçeada'nın MHP'li Belediye Başkanı Ünal Çetin, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından yaz aylarında Çınarlı Deresi yatağını temizlediklerini ve bu akşamki yağmurda dere yatağının çalıştığını söyledi. Buna rağmen Çınarlı Deresi'nin mevcut iklim koşullarıyla kuvvetli sağanak yağışları kaldırmadığına dikkat çeken Başkan Çetin, “Bu akşamki yağmurda dere yatağı çalıştı. Ancak dere yatağı yükseklerden gelen yağmur sularını taşıyamadığı için taşan yağmur suları İlçe Merkezine aktı. Neyse ki bu kez fazla zarar meydana gelmeden yaşanan olumsuzluğu atlattık. İlçe merkezinden sadece Çınarlı Deresi geçmiyor. İki ayrı dere daha var. DSİ'nin sorumluluk sahasındaki dere yataklarının kısa sürede ıslah edilmesi gerekiyor" dedi.