Enver ALAS /İSTANBUL ,() CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kiraladıkları deniz bisikleti ile Kumburgaz Kamiloba Sahili'nden denize açıldıktan sonra kaybolan 5 gencin ailelerini ziyaret etti. Tanal, deniz bisikletinin kiralandığı işletmeye ait bahçeye kurulan çadırlarda bekleyişlerine devam eden ailelerle yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi. Kayıp gençlerden Serdar ve Doğan Demir'in amcası olan Sait Demir, aileler adına Tanal'dan, arama çalışmalarının Marmara Denizi'ne kıyısı olan bütün il, ilçe ve köylerde de yapılmasını talep etti. Bunun üzerine Tanal, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu telefonla arayarak ailelerin taleplerini iletti.

"TELSİZ KONUŞMALARI BİRER DELİLDİR"
Ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tanal, kayıp 5 gencin en kısa sürede bulunmasını temenni ettiğini söyledi. Arama çalışmalarına devam eden ekiplere teşekkür eden Mahmut Tanal, "Eğer arama, kurtarma çalışmalarında ilk iki günde yoğun bir şekilde yapılmış olsaydı belki bugün bu gençlere ulaşmış olacaktık" diye konuştu.
Konuşmasında "İlk iki gündeki ihmalkarlıklar diz boyu" diyen Tanal, "Özellikle İDO dediğimiz resmi bir kuruluşun denizde yardım talebinde bulunanları görmemezden gelecek. Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca zorda bulunan bir kişiye yardımda bulunmamak, ayrıca onu ölümle başbaşa bırakmak ağır cezalık bir suçtur. Yani burayı işleten kişi kadar İDO'daki o görevlilerin de suçu bulunmaktadır. Gazetelere yansıyan telsiz konuşmaları bu konuda birer delildir" şeklinde konuştu.
Mahmut Tanal, bekleyişlerini sürdüren ailelere sağlıklı bilgi akışının yapılmadığını ileri sürdü. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı'yla yaptığı görüşmeyi hatırlatan Tanal, ailelerin taleplerini aktardığını da dile getirdi.
(FOTOĞRAF)