İstanbul, () - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanacağı Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü ile Beylerbeyi Sarayı çevresindeki trafiği çözmek için yapılan kavşak ve yol genişletme çalışmaları sırasında 50-60 senelik çınar ağaçlarının kesildiğini belirterek, konuyu bir soru önergesiyle Meclis'e taşıdı.

Mahmut Tanal'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın köşkü için ağaçların katledildiğini savunarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Tanal, soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"1- İstanbul Beylerbeyi'nde kesildiği iddia olunan ağaçların türleri nelerdir?

2- Beylerbeyi'nde kesilen ağaçların 6831 Sayılı Orman Kanunu kapsamında kalan bir ağaç statüsünde olması halinde ağaçların kesilebilmesi için yetkili mercilerden gerekli izinler alınmış mıdır?

3- İstanbul Beylerbeyi'nde bağlantı yolunun açılması amacıyla ağaçların katledilmesi hukuka uygun mudur?

4- İstanbul'un tarihi ve doğal değerlerinin onları korumakla yükümlü merciler tarafından katledildiği iddiası doğru mudur?

5- Kesilen ağaçların kesilmesini engellemeye yönelik olarak Bakanlığınızca ne gibi önlemler alınmaktadır?

6- Ağaçların kesilebilmesi için gerekli izinlerin alınmamış olması durumunda yetkililer ve sorumlular hakkında 5237 Sayılı TCK uyarınca ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak mıdır?"