Ezgi ÇAPA - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () - CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Validebağ Korusu yanındaki otopark alanında başlatılan inşaat çalışmalarını protesto eden mahalle sakinlerine destek vermek için Validebağ'a gitti.

Melda Onur, konuyla ilgili bilgi almak üzere Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i de telefonla aradı. Cami inşaatı yapımına başlanan arazinin parsel numarasında "tashih hatası" olduğunu belirten Onur, Belediye Başkanı Türkmen'e düzeltme yapılıncaya kadar çalışmanın durması gerektiğini ifade etti. Onur, "Bu karara rağmen hukuksuz olarak bu çalışma yapılırsa, vatandaş buradan gitmez" dedi.



TELEFONU AVUKATA VERDİ

CHP'li Melda Onur, Başkan Türkmen'in yürütmeyi durdurma kararının inşaatın devam ettiği parselle ilgili olmadığını söylemesi üzerine, telefonu avukat Gülsüm Özdemir'e uzattı. Avukat Özdemir, Türkmen'e, “197 parsel yaptığınız 178'in güneyinde yer alan tescil dışı alan ile ilgili karar var. Bunu benim kadar biliyorsunuz, çünkü siz avukatsınız. Bir hukukçu ve belediye başkanı olarak yanlış bilgi vermeyin. Burada bu gerginliğe gerek var mı?" diyerek tepki gösterdi.



"CAMİLERİ KÖTÜ KULLANAN İKTİDAR PARTİSİNİN KENDİSİDİR"

Melda Onur ise yaptığı açıklamada, “Bir kez şunu söyleyeyim; burada camiyle kimsenin bir meselesi yok. Camileri kötü kullanan iktidar partisinin kendisidir. Camileri Kabataş'ta kalkan olarak kullandılar. Burada da aynı şeyi yapıyorlar. Utanmasalar, evlerinin önüne yığdıkları paraların önüne birer mescid diktirip içeri kimseyi sokmayacaklar" dedi.



EYLEMCİLERE TEPKİ

Bu arada, şantiye önündeki bekleyiş sırasında, takım elbiseli 2 site sakini eylemcilere tepki gösterdi. Grubun karşılık vermesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu sırada, eylemcilere tepki gösteren kişilerden birinin gruba küfür ettiği duyuldu. Sivil polislerin araya girmesi ile olayın daha fazla büyümesi engellendi.

 

FOTOĞRAF