BURSA’nın Orhaneli İlçesi yakınlarında bulunan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından verilen ilanla ihale yoluyla satılacağı açıklanan termik santralin özelleştirilmesine CHP ve sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, yöresel kıyafetlerle basın toplantısına katılarak özelleştirmeye karşı çıktı.

CHP Milletvekili Sena Kaleli, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Orhaneli İlçe Başkanı Ahmet Güneş, santral çalışanlarıyla birlikte tesisin giriş kapısında bir araya gelerek açıklama yaptı.

Yöresel kıyafetler giyerek toplantıya katılan CHP Milletvekili Sena Kaleli, hükümetin ekmek parasını kazanmak için çalışan işçileri düşünmeden rantı ve yandaşlarının çıkarını seçtiğini savundu.

CHP İl Başkanı Metin Çelik de ilçenin temel üretim ve geçim kaynağının satılmak istendiğini bildirerek, "Santrali alacak kişi veya kişiler şimdiden bellidir.Ancak sadece prosedür tamamlanmak üzeredir. 8 bin kişiyi doğrudan etkileyecek bu özelleştirme sevdasından vazgeçilmelidir" dedi.
Jandarma ve özel güvenliğin önlem aldığı basın açıklamasının ardından işçiler servis araçlarına santralden ayrıldı.
Orhaneli Karagöz çay bahçesinde Bursa’dan gelen yetkililer sivil toplum örgütleriyle ve santral çalışanları temsilcileriyle bir araya gelerek Orhaneli Termik Santrali ve kömür işletmelerinin satışına tepki gösterdi.

ÖZELLEŞTİRME ERKENE ALINDI

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart da yazılı açıklama yaparak, enerji kaynaklarının özelleştirme yoluyla elden çıkarılmasının kamu yararına bir sonuç doğurmadığını belirterek, Orhaneli Termik Santrali’nin özelleştirilmesinden vazgeçilmesi çağrısında bulundu.
İbrahim Mart, Orhaneli, Tunçbilek ve Soma B termik santrallerinin özelleştirilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca verilen ilanla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2016’da özelleştirilmesi planlanan santrallere ilişkin kararın iki yıl erkene alındığını bildirdi. Bursa’daki Orhaneli Termik Santrali için 24 Kasım 2014’e kadar teklif verme süresi belirlendiğini ifade eden Mart, "Ülke ve kamu yararı açısından bu santrallerin özelleştirilmesini doğru bulmuyoruz. Özelleştirme yoluyla kamu kaynakları peşkeş çekiliyor" dedi.