BURSA, () - CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bursa’daki bir okulda dağıtılan kitaplarda hayvanlar ve ölülerle cinsel ilişkiye girilebileceğine ilişkin ifadelerin yer aldığını iddialarını soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. İrgil, "Bakanlığınız bu türde kitapları onaylıyor mu? Onaylıyorsa dayanaklarınız nedir?" diye sordu. 
Dr. İrgil, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bakanlık onayı bulunmamasına karşın okul müdürü N.K.’nın “Yazarını tanıyorum” dediği kitaptaki “Herhangi bir hayvan ile cinsel ilişkide bulunarak ya da istimna ile menisi akan kimsenin orucu bozulur, yalnız kaza gerekir” türünden garip ifadeler yer aldığını hatırlattı ve okul müdürü hakkında nasıl bir işlem yapılacağını da sordu. İrgil, ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “Bir okul müdürünün müfredatla ve öğrencilerin kültürel gelişimiyle ilgisi olmayan herhangi bir kitabı Milli Eğitim Bakanlığının onayı olmadan öğrencilere dağıttırma yetkisi var mıdır? Yoksa, bunun cezası nedir?” sorusuna da yanıt istedi. Dr. İrgil, konuyla ilgili Bakanlık tarafından bir araştırma başlatılmadıysa bunun nedenlerini de sorduğu iddialar şunlar:
"Okul Müdürü N.K.’nın talimatıyla dağıtılan Seyda Muhammed Konyevi’ye ait ‘Ramazan Risalesi ve Üç Aylar’ isimli kitabının toplatılmasını isteyen öğretmenleri dinsizlikle suçlayarak “Siz de kaynak kitap aldıramazsınız” diyerek tehdit etmesi, Okul müdürünün bu tutum ve davranışlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edilmesine karşın sadece sözlü uyarı alması."

FOTOĞRAFLI