Serkan ÖZDEMİR/ SOMA,(Manisa),() - CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve beraberindekiler, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin mezarlarını ve ailelerini ziyaret etti. Madencilerin mezarlarında dua edilip, karanfil bırakılırken, çocuklarına bayram hediyesi olarak kırtasiye malzemesi dağıtıldı.
Soma'da, geçen 3 Mayıs'ta meydana gelen ve 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faicasının ardından ilçeye yardım ve destekler devam ediyor. Faicanın ardından gelen bu ilk bayram ilçede buruk kutlanırken, Türkiye'nin pek çok yerinden gelenler, madenci aileleri ve çocuklarını bayramda yalnız bırakmıyor. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da beraberindekilerle Soma'ya gelip, Belediye Mezarlığı'ndaki Madenci Şehitliğini ziyaret etti. Mezarlıkta dua eden CHP'li gençler, madencilerin mezarlarına karanfil bıraktı.
İlk kez babasız bayram geçiren çocukların yanlarında olmak ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini belirten Yıldız, "Somalı aileler bayram yaşamıyorlar. Onlar için buruk bir bayram. Soma'da çocuklar babasız bayram kutluyor" dedi.
Yıldız'a İzmir'in Bornova İlçesi Belediye Başkan Vekili Bülent Çetinkaya, İzmir, Manisa ve Soma Gençlik Kolları üyeleri de eşlik etti. Mezarlığın ardından ölen madencilerden Tayyip Şenlik ve Uğur Çolak'ın ailelerini de ziyaret eden Yıldız ve beraberindekiler, çocuklarına bayram hediyesi olarak kırtasiye malzemeleri dağıttı.

FOTOĞRAF