CHP’nin seçim vaatlerinin yazılı olduğu tişört giyen CHP milletvekillerinden İlhan Cihaner, “İnanılmaz eşitsiz bir yarış var.Yurttaşlarımıza yönelik projelerimizi geniş kesimlere duyurmak için tüm CHPliler canlı billboard olacak..” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, seçim vaatlerini daha fazla kişiye duyurabilmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Ekonomikanlamda siyasi partiler arasındaki eşitsizlikleri protesto eden CHPliler, seçim vaatlerinin yazılı olduğu tişörtleri giyerek canlı billboard oldu. İstanbul’un tüm bölgelerinde bugün startı verilen canlı billboard çalışmasına milletvekili adayları da katıldı.

Şirinevler Meydanı’nda CHP İstanbul Milletvekili Adayları İlhan Cihaner, Efkan Bolaç, Ali Şeker ve Hüseyin Özkahraman, CHP’nin seçim vaatlerinin yazılı olduğu tişörtleri giyerek yoldan geçen vatandaşlara şeker ve broşür dağıttı. Daha sonra AKP’nin propaganda afişlerinin yer aldığı billboardların önünde toplanan CHPli milletvekilleri ve partililer, “AKP’de israf var, CHP’de insan var”, “Mercedes’e değil, eğitime bütçe”, “Asgari ücret 1500 lira olacak” ve “Emekliye iki maaş ikramiye” şeklinde slogan attı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili İlhan Cihaner, muhalefet partilerinin siyasi iktidarla değil devletle yarıştığını söyledi. Siyasi partiler arasındaki ekonomik eşitsizliği gidermek için yeni bir yöntem geliştirdiklerini anlatan Cihaner, “AKP’nin tek bir ilde harcadığı para, CHP’nin ve muhalefet partilerinin tüm Türkiye’de harcadığı paradan daha fazla. Tüm billboardlar, büyük binalar bunların hepsi AKP’nin propaganda materyalleriyle doldurulmuş durumda. İnanılmaz eşitsiz bir yarış var.Bunu gidermek için böyle bir yöntem geliştirdi partimiz. Bunlara canlı billboard diyoruz. Yurttaşlarımıza yönelik projelerimize bu şekilde geniş kesimlere duyurmaya çalışıyoruz. Artık tüm CHPliler canlı billboard olacak. Umarım bu eşitsiz yarışı birazcık olsun dengeleriz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Adayı Efkan Bolaç ise “Bizler onlarla eşit şekilde yarışmıyoruz. Binlerce onbinlerce billboardları var. Bunların parasını nereden verdiklerini dahi bilmiyoruz. Örtülü ödeneklerin hesaplarını vermiyorlar. Devlet bütçesiyle miting yapıyorlar. Bizler bu durumu protesto ediyoruz. Biz yaşanacak bir Türkiye için; asgari ücret 1500 lira olsun, emekliye iki maaş ikramiye olsun, taşerona son verilsin diyoruz. Bunun için diyoruz ki oy verin gitsinler” diye konuştu.

Şirinevler Meydanı’nda simit satan bir vatandaş ile CHP Milletvekili Adayı Hüseyin Özkahraman arasında ise ilginç bir diyalog yaşandı. Simit satan vatandaş, daha önceki seçimlerde AKP’ye oy verdiğini ancak şimdi CHP’ye oy vereceğini söyleyince bu durum alanda bulunan partililerden yoğun alkış aldı.

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Seyit Ali Aydoğmuş, simit tezgâhının yanına gelerek CHP’ye oy vereceğini söyleyen vatandaşa sarılarak teşekkür etti.