CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, daha önce il başkanlığına nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti İl Başkanlığı'na iade-i ziyarette bulundu. Taksim Meydanı'nın adının 'Özgürlük Meydanı' olarak değiştirilmesini istediklerini belirten Yüksel, parlamenter sistemle demokrasinin korunması için birliktelik mesajı verip, FETÖ üyelerinin devlet içinde temizlenmesinin bir cadı avına dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, bu günlerin birliktelikle daha hızlı ve kolay atlatılacağını söyledi.

AK Parti'nin Bayraklı İlçesi'ndeki İl Başkanlığı'nda düzenlenen ziyarete CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, il yönetim kurulu üyeleri katıldı. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve partililer Başkan Yüksel ile beraberindekileri parti girişinde karşıladı. Başkan Delican'ın daha önce kendilerini ziyarete geldiğini hatırlatan Başkan Yüksel, şunları söyledi:

"Türkiye 15 Temmuz'da uçurumun kenarından döndü. Hedef alınan başta hükümettir ama bütün Türkiye'nin demokrasi ve siyasi partileri de hedef alındı. Bu darbe girişimi parlamenter yapıya karşı bir girişimdi."

BÜTÜN KURUMLARA ÇÖREKLENMİŞLER

Darbe girişiminde bulunan yapının ülkenin bütün kurumlarına çöreklendiğini dile getiren Başkan Yüksel, "Bunların ortaya çıkartılması için yürütmenin hızlı ve adil olması gerekiyor. Kurunun yanında yaşın yanmaması için daha dikkatli olunması gerekiyor. Kamuda 100 bin kişiden söz ediliyor, biz de bu yapının temizlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Artık düşüncesine bakılmaksızın insanların liyakatine göre görevlendirilmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Türk demokrasi tarihi açısından önemli bir süreçten geçildiğinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, İzmir'in demokrasi iklimindeki hoşgörüsünün kentin genetiğinde olduğunu söyledi. Darbe girişimiyle ilgili Türkiye'nin adeta işgalden döndüğünü sözlerine ekleyen Delican şunları kaydetti:

"Bu süreci birbirimize bağlılığımızla atlattık. Siyasette eleştiri olabilir, yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Bu süreçte bizler şunu da gözlemledik geçmişte bu ülkenin evlatları bir şekilde provoke edildi. Darbeye ortam hazırlanmıştı. Bugün de profesyonel bir yapının Türkiye'nin başarılı gençlerini nasıl kapatarak Türkiye'nin aktif beyinlerini kendi amaçları için nasıl kullandığını, devlete nasıl yerleştirdiğini gördük. Bunların siyasi partiler arasında kutuplaşmaya sebep olmak için neler yaptıklarını gördük. Tabii Türk siyasi hayatı buna izin vermedi."

Başkan Delican gazetecilerin sorusu üzerine, AK Parti Teşkilatı'nda Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı kişilerin emniyet ya da istihbarat birimleri tarafından tespit edilmesi durumunda gerekenin yapılacağını belirtti.

CHP'nin demokrasi nöbetlerine tüm birimleriyle destek verdiğini dile getiren Başkan Yüksel, Taksim Meydanı'nın adının 'Özgürlük Meydanı' olarak değiştirilmesini istediklerini söyledi. Ziyarette Yüksel'in çiçek verdiği Delican da vazo hediye etti.