KAYMAKAM HATİPOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, park halindeki makam aracının görüntülerini sosyal medyadan paylaşan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile yaşadığı tartışma sonrasında  sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Aracın trafiği aksatmayacak şekilde durduğunu belirten ve hakarete uğradığını belirten Kaymakam Hatipoğlu, "Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen tarafından aracın kayda alındığını gördüm. Ayrıca sosyal medyada paylaştığı sözleri, paylaştığı çekimin son anlarında duydum. Bunun üzerine kendisine, 'Sayın vekilim, bir sorun mu vardı?' demem üzerine kendisi yine hem şahsımı, hem de devletimi tahkir eden ifadelerde bulundu. Kaymakamlık makam aracı yaya geçidini engellememek için kapalı olan Halkevi Sokak çıkışına benim çıkmam üzerine getirilmiştir. Sayın milletvekili kasten yolu kapatmadığı halde yolu kapatıyor algısı oluşturacak şekilde çekim yapmıştır. Oysa araç minibüslerle aynı hizadadır. Ancak Hükümet Konağı bahçesinde bazı vatandaşlarla görüşmekten dolayı birkaç dakika beklemek durumunda kalınmıştır. Dolayısı ile aracın park şeklinden de habersiz olan şahsım hedef alınmış ve çapsız hakaretine uğramıştır" ifadelerini kullandı.
'ÇAPI DEĞERLENDİRMEK SAYIN MİLLETVEKİLİNİN ÇAPI DEĞİLDİR'
Milletvekili Pekşen'in görüntü aldığı sırada kendisine ait aracını park yasağı olan bölgeye park ettiğini ifade eden Hatipoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Sayın milletvekili trafikte gördüğü ve yanlış olduğunu düşündüğü bir hususu aracın şoförü içinde olduğu halde iken ikaz ederek yanlış park ettiğini söyleyebilirdi. Ancak sayın vekil bunun yerine sorunu idareciler üzerinden hükümete yüklemeye çalışan bir sosyal medya paylaşımında bulunmuştur. Bu şekilde amacının trafikte gördüğü ve pekâlâ söylese idi dikkate alınacak bir hususu düzeltmek değil, şov malzemesi yapmak olduğunu göstermiştir. Üstelik bu çekimi yapmak için kendi aracını da Ziraat Bankası önünde, yani durulması yasak olan yolun sol tarafında uygunsuz bir noktada beklettiği halde devlet yöneticilerine karşı halkımızı tahrik etmeye kalkışmıştır. Yirmi üç yıldır ülkemizin pek çok farklı bölgesinde fedakârca çalışan, milleti ile devleti arasında köprü olarak görev yapmaya çalışan şahsıma halka tepeden baktığı iması apaçık bir iftiradır. Sayın Milletvekili sekiz aydır görev yapmakta olan şahsıma henüz ziyarette dahi bulunmamış, benimle hiçbir şekilde konuşmamış iken beni yargılama hakkına sahip değildir. Kendilerine karşı bizzat sorumlu olduğum hükümetimizi ve sayın Cumhurbaşkanımızı temsil misyonuna hiçbir zaman halel getirmedim. Büyük bir onurla görev yaptığım ilçelerde bulunan vatandaşlarımız şahidimdir. Bakanlığımızın değerlendirmesi ve takdiri benim çapımı göstermektedir ve bu çapı değerlendirmek sayın milletvekilinin çapı değildir vesselam. Bir Karadenizli olarak aynı zamanda kendi memleketim olarak gördüğüm Trabzon’da kamuoyu önünde böyle bir konu hakkında tartışma yaşamak şahsım adına üzüntü vericidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."