EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, darbe girişiminden önce FETÖ/PDY yönelik hazırlanan bir iddianamede adının geçmesine tepki göstererek, "Fişlemelerde, R.G. yazarak Fethullah terör örgütü tarafından ‘tehlikeli’ görünen insanlarız biz. Benim için de ‘önü kesilmeli, tehlike’ deniyordu. Fetocular bizi o şekilde fişlemişler. Bundan da bir rahatsızlığımız yok. Gurur duyuyoruz" dedi. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da "Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve demokrat Recep Gürkan’ın arkasında olacağız. Gürkan’ı karalamaya kimse, ama hiç kimse yeltenemeyecektir" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Kırkpınar Güreşleri'nde stant açan esnafı bugün belediyeye davet etti. Edirne markalarının tanıtılması ve Kırkpınar'a katkıları nedeniyle teşekkür belgesi veren Başkan Gürkan, FETÖ/PDY yapılanmasının Edirne ayağına ilişkin hazırlanan iddianamede adının geçtiği yönünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Edirne’de darbe girişiminden önce hazırlanan bir iddianamede kendisinin adının geçtiğini hatırlatan Başkan Gürkan, " Biz de seçim kampanyasında her yere gittiğimiz gibi, oraya da ziyarete gidiyoruz. Meclis üyesi adayı arkadaşlarımız, il başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla. Sadece ben değil üç tane de daire müdürü. Onlar da ‘örgütün toplantılarına katıldı’ diye geçiyor. Dünden beri de bütün Türkiye’yi saran tartışma var" dedi.

Fethullahçı yapılanmanın daha önce Edirne'de fişlemelerinin kamuoyuna yansıdığı ve burada da kendisinin adının geçtiğini hatırlatan Başkan Gürkan, "Fişlemelerde, R.G. yazarak Fethullah terör örgütü tarafından ‘tehlikeli’ görünen insanlarız biz. Benim için de ‘önü kesilmeli, tehlike’ deniyordu. Fetocular bizi o şekilde fişlemişler. Bundan da bir rahatsızlığımız yok. Gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Başkan Gürkan kendisinin duruşunun yıllardır belli olduğunu ve bir siyasetçi olarak yarın seçim olsa şehirde yaşayan herkese oy istemeye gideceğini de sözlerine ekledi.

İL BİNASINDA BASIN TOPLANTISI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ardından CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına geçti. Başkan Gürkan burada da toplanan partililere, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik el konulan cemaat okuluna seçim döneminde oy istemek için gittiğini yineledi.

Basın toplantısına katılan CHP Milletvekili Erdin Bircan ise, son darbe girişimiyle birlikte CHP'nin yine duruşunu sergilediğini belirterek, "CHP darbelere her zaman karşıdır, yine karşı olacaktır" dedi. Başkan Gürkan'ın iddianamede adının geçtiğine ilişkin haber yapan basın mensuplarına tepki gösteren Erdin Bircan, kimsenin puslu hava yaratıp da kurt görünümüne bürünmemesini istedi. Bircan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar kurtçuktur. Kurtçuklar hiç kimseyi yiyemezler. Hiç kimseyi de biz yedirmeyiz onlara. Basın, gazetecilik anlayışı işte burada benim arkadaşlarım. İşte emekçi gazeteciler. Gazetecilik anlayışı şantaj değildir. Gazetecilik anlayışı birini tehdit değildir. Birini kullanmak değildir. Eğer bunu yapıyorsanız, gazetecilik yapmayacaksınız, gidin mafyalığa soyunun o zaman. Yapın da karşınıza mafya çıksın sizin."
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, Gülen cemaati tarafından, ‘çok tehlikeli, durdurulması lazım’ nitelendirmesinde bulunduğunu kaydeden Bircan, "Şimdi FETÖ örgütüne yanında, gidip onlardan oy istediği için suçlayacaksınız, bunu iddianameye koyacaksınız. Yok böyle bir şey, bunu kabul etmiyoruz. Hiçbir zamanda kabul etmeyeceğiz" dedi.
"Recep Gürkan’ın Atatürkçülüğünden, Cumhuriyetçiliğinden şüphesi olan var mı?" diye soran Milletvekili Bircan, "O zaman biraz sonra yazan zata da söyleyin bunu. Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve demokrat Recep Gürkan’ın arkasında olacağız. Dimdik olacağız ve Recep Gürkan’ı hiç bir zaman bir daha karalamaya kimse, ama hiç kimse yeltenemeyecektir" ifadelerini kullandı.