Malik GÖDELİNER/ADANA, () -CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Aladağ'da meydana gelen yurt yangını olayının Meclis'te takipçisi olacaklarını belirterek, "Biz bu olayın peşini bırakmayacağız" dedi.
Adana'da 3 Aralık'ta yapılacak olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı 'Büyük Adana Buluşması' mitingi için basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Türkiye'nin son dönemlerde çok acılar yaşadığını söyledi. Bingöl, "Aladağ'daki o masum çocukların cayır cayır yandığı felaket bizim hüznümüzü kat be kat arttırdı. Her zaman olduğu gibi hükümet yetkilileri koşarcasına olayın yaşandığı yerlere geliyor, açıklamalar yapıyor, tedbir alacaklarını söylüyor ve rahmet dileyerek dualar ederek ayrılıyorlar. Bir sonra ki faciaya kadar o zaman dilimi içinde söylenenler sadece lafta kalıyor" dedi.
'O FACİANIN DAVASI DEVAM EDİYOR'
Konya'nın Taşkent İlçesi'nde 8 yıl önce çöken kız yurdu ile ilgili açılan davanın halen devam ettiğini vurgulayan Bingöl, "Hükümet yetkilileri gidip hamasi nutuklar atmış tedbir alacaklarını söylemiş sorumlulardan mutlaka hesap soracaklarını ifade etmişlerdi. Değerli arkadaşlar aradan 8 yıl geçti, koca bir 8 yıl hala Konya'daki o facianın davası devam ediyor. Düşünün bir ülke sosyal devlet ilkesi şiar edilmiş Cumhuriyet'in en temel özelliklerinden birisi olan sosyal devletin gereği kimsesizlerin kimsesi olarak hizmet götürmekle yükümlü ama gelin görün ki 14 yıllık iktidar yurt sorununu çözememiş açılan özel yurtlar nitelikli bir şekilde denetlenmiş ve o kadar çok ihmal söz konusu ki o masum çocuklar geçim sıkıntısı çeken ekonomik dar boğaz içerisinde çaresizlikle çocuklarından ayrılıp yurda verilen aileleri kendi acılarıyla baş başa bırakmanın ve duyarsız davranmanın anlayışını sürdüre geliyorlar" diye konuştu.
'4 YILDA BİR DENETLENİYOR'
Yurtların devlet eliyle yapılmasını ve öğrencilerin barınmasını en kaliteli şekilde çözmesi konusunda devletin yükümlü olduğunu kaydeden Bingöl, bu yurtlarda orta öğrenim ve üniversite öğrencilerinin kalması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Ekonomik nedenlerden dolayı küçük çocuklar bu yurtlara verilmek zorunda kalınıyor. Yasa daha önce yılda 4 kez bu yurtların denetlenmesini ön görüyordu, fakat ne hikmetse AKP geçtiğimiz yıllarda bir düzenleme yaparak 4 yılda bir denetlemeyi ortadan kaldırıp gerektiğinde denetleme maddesini yerleştirdi. Bu ne anlama geliyor ? Bu o yurtlarda barınan çocukları kaderleriyle baş başa bırakmak anlamına geliyor. Yurtların elbette resmi kurumlar tarafından çok sağlıklı bir şekilde denetlenmesi gerekiyor. Ama siz hükümet olarak devlet olarak bu yurtları denetlemezseniz bu yurtları kendi kaderiyle baş başa bırakırsanız korkarım ki bundan sonra bu tür facialarla karşılaşmamız kaçınılmaz olacak. Biz bu olayın tıpkı diğer olayların olduğu gibi takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız. O çocuklar bizim çocuğumuz, canımız. Hayatlarının baharında toprağa gömüldüler. Sayın Genel Başkanımız Adana'ya gelecek Aladağ'a giderek kardeşlerimizle bir arada olacak".

FOTOĞRAFLI