BALBAY: BU HİKAYE BURADA BİTMEZ
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: "Ön seçime girerek içselleştirmem kolay değildi kalemi elden bırakmayacağım. İlk planda İzmirliler'in çok büyük bir bölümünün oyunu alan 'siyasete devam et' vizesi alan biri olarak siyasette çözüm üretmeye çalışacağım. Bu hikaye burada bitemezdi. 5 yıl hapis yattı, kenara çekildi haftada bir kaç gün yazı yazıyor denilemezdi. Benim için siyasetçi Mustafa Balbay bugün doğdu."
SERTEL: GAZETECİDEN İYİ SİYASETÇİ OLUR
Atilla Sertel: "Ben bu seçime maddi imkansızlıklar içinde katıldım. Ekonomik zorluklar içinde kaldım. Aile birikimlerimi harcadım. Tek kör kuruş almadan tek lira yardım almadan seçime girdim. Pankartlarım olmadı ama gönüllere pankart astığımı biliyorum. Gönüllerdeyim. Reklam veremedim. Gazeteciyim reklamın önemini bilirim. İmtina ettim. Halk TV 'Program yap çıkartalım seni' dedi. Diğer adaylara karşı eşitsizlik olmasın diye kabul etmedim. Uğur Dündar benim sevdiğim ağabeyimdir, programlarına son 2 ay katılmadım. Sanıyorum halk ve üye beni sevdi. Sonucu başarılı buluyorum. Genel başkan birinci sırada ben aslında ikinciyim. Üçüncü sıra iyidir. Aslında Mustafa Bey birinci, ben ikinci sırada çıktım ön seçimden. Daha önce de iki çıkmıştım. Sevginin çok büyüdüğünü ve bu seçimde CHP'nin bizim bölgemizde 8-9 vekil çıkaracağını düşünüyorum. Bunu inanarak söylüyorum. Halkın içinde gezen biriyim. Ayak basmadığım köy ve ilçe kalmadı. Görüyorum. CHP tek yumruk olsun kanatlansın kenetlensin yemin ediyorum AKP diye bir şey kalmaz. İçte biraz sıkıntı var. Ben genelde insanların sevgi ve saygı için olmasını severim. Ben yarıştığım hiçbir aday adayı hakkında tek kelime kötü söz etmedim. Hiç kimsenin aleyhinde konuşmadım. Anahtar liste yapmadım. Ama benim karşımda çok anahtar lise yaptılar. Başaramadılar. Ben hep anahtar gösterirken evimin anahtarını gösterdim. Anahtarını var mı başkan diyorlardı. Var diyorum çıkarıyorum ev anahtarını gösteriyordum. En az 500 üye benimle beraber koştular bir tanesine 'sen nereye oy atacaksın?' diye sormadım. Bilmem. Kamil Bey'e, Mustafa'ya oy atan oldu biliyorum. Gazeteciler iyi siyasetçidir. Örneğin Bülent Ecevit. Gazeteciler okuyan yazan dünyayı bilen insanlardır. 5-6 doktor yarışıyor tabip odası seçimi mi diyoruz? 15 avukat yarışıyor baro seçimi mi diyoruz? Gazeteciler girsin meclise kimse korkmasın gazetecilerden. Gazetecinin namuslusundan kimse çekinmesin. Halkın yararınadır. Namussuzundan korkun. Bugün çıkmış biri benim aday olamayacağımı devlet memuru sayıldığımı yazmış o kadar insana aradı ki beni. Oyum gitsin diye yaptılar bunu. Yazık değil mi? İnsanların emeğini çalmak ayıptır. Yakışmadı."
BINDIR: AKP İKTİDARINA SON VERME KIVILCIMINI YAKTIK
Kamil Okyay Sındır: "Partimizde uzun yıllar özlemini duyduğumuz, aday belirlemede demokrasinin gereği olan ön seçim yöntemiyle aday belirlenmesi ön seçimin coşkuyla ve güzel bir yarış birbirini kırmadan ön seçimden çıkabilmenin yarışıyla geçtiğimiz iki ay içerisinde örgütümüzle buluştuk. Bugün de o coşkuyu, o şöleni partimizle beraber yaşadık. Bütün örgütümüzde bütün ilçelerimizde ortaya çıkan sonuç, üyelerimizin kendi iradesiyle istediği adayları bundan sonraki seçim sürecinde, partimizin çalışmalarını sürdürecek ve bizi iktidara götürecek adayları belirlemek oldu. Her iki bölgemizde de aday adaylarını kutluyorum. Büyük bir emek var, gönül var. Sandıktan çıkan da üyelerin kendi yakın çevrelerine soruşturarak aday belirleme yönteminin aynı zamanda halkın kısmen iradesinin yansıtılması sonucu, ortaya çıktı. Bizim hedefimiz değil bu bir atlama taşı, asıl uzun atlamamız iktidara giden atlama olacak. 7 Haziran'da mutlak iktidar bizi bekliyor. Bundan sonra iki ay iktidara hep beraber kavuşacağız diyorum. Genel Başkanımızın bizim bölgemizden aday olması, birinci sırada çıkması gururumuz oldu. Genel Başkanımızı buradan Başbakan olarak Ankara'ya götürmek ve AKP iktidarına son vermenin kıvılcımını İzmir'den başlattık."
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()

FOTOĞRAF