CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ile kendisi gibi gazeteci kökenli olan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in İpek Medya Grubu ve Cumhuriyet Gazetesi'nin ardından üçüncü durağı Sözcü Gazetesi oldu. CHP heyeti, gazetenin Halkalı'da bulunan binasına giderek, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, bugün son duraklarının Sözcü Gazetesi olduğunu belirterek, gazetenin bugünkü manşetine dikkat çekti. Berberoğlu şunları kaydetti:

“Sözcü Gazetesi bugün medya tarihine geçecek bir manşet ve birinci sayfa ile çıktı. Zaten en çok satan gazete olarak bunu tekrarlamamıza gerek yok… Ama şunu hatırlattı ki; medyanın haber alma özgürlüğü bu toplumun en önemli değerlerinden ve ihtiyaçlarından biri. Bir gün eğer bu gazetede yazan değerli kalemler, köşelerini boş bıraksa, bir gün bu gazetenin manşeti boş kalsa, toplum neye göre karar verecek? Neye göre tercih kullanacak? Bu soru önümüzdeki 60 gün içinde gerçekleşecek seçim için de çok önemli. Adalet ve Kalkınma Partisi maalesef bu ülkeyi tek renkli, tek sesli, bir ulu emre itaat eden bir ülke haline getirmeye çalışıyor. Medyayı buna göre dizayn etmeye çalışıyor. Yargı zaten ellerinde, yürütme ve yasamayı tamamen baltalamış durumdalar. Hiçbir şekilde Meclis'te bir çalışma imkanı, hesap sorma imkanı tanımadan bir erken seçime yeniden gidiyoruz."

Berberoğlu, “Sözcü'ye geldik. Arkadaşlarımızı basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü konusunda kararlı, yaptıkları işin bilincinde, idrakinde ve gururunu yaşar bir şekilde gördük. Şahsi olarak, bir gazete okuru olarak, bir Sözcü okuru olarak çok umutlandım" dedi.