Özgür ALTUNCU -Taner YENER / İSTANBUL, () CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Enis Berberoğlu'nda aralarında yer aldığı CHP heyeti, TÜSİAD'ı ziyaret etti.
TÜSİAD'ın Tepebaşı'ndaki Merkezinde saat 10:30'da başlayan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından CHP adına açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak yaptı.

ÖZTRAK: FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK.
CHP'de kurultay yapıldığını ve arkasından bazı görev değişiklikleri olduğunu hatırlatan Öztrak, "Yine İş Aleminden Sorumlu Genel Başkan görevini üstlenmem nedeniyle, iş aleminin önde gelen kuruluşlarıyla temaslarımıza başladık. Bugün İstanbul'da ilk olarak TÜSİAD ile bir araya geldik. Bence çok zamanında bir toplantı oldu. Özellikle dünyada ve Türkiye'de politik risklerin, ekonomik risklerin arttığı bir dönemde önemli bir fikir alışverişinde bulunduk. Bu fikir alışverişlerinin önümüzdeki dönemde de sürmesi konusunda mutabakata vardık" diye konuştu.

TÜSİAD ADINA BAŞKAN YARDIMCISI BAŞARAN KABUL ETTİ
CHP heyetini kabul eden TÜSİAD Başkan Yardımcısı Cansen Başaran Symes de ziyaretten memnuniyet duyduklarını söyledi. Symes, "Yeni ekibe görevlerinde başarılar diliyoruz. Her zaman olduğu gibi, TÜSİAD için yeni bir şey değil. Biz gerek hükümet, gerekse tüm partilerle çalışmalarımızı açık olarak paylaşıyoruz. İş dünyasından destek istenen her noktada görüşlerimizi paylaşıyoruz. Geçmişte olduğu gibi yeni ekiple de aynı şekilde devam edeceğimizi bir kere daha teyit ettik bugün" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)