Deniz TOKAT/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de gençlik kolları üyeleri ve partililerle bir araya gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Başkanlık sistemine karşı sokak mücadelesini örgütlemek istediklerini ifade ederek, "Gençlik bugün ahlaki ve entelektüel önderliğini ele alıp, sokağın gücünü kullanarak bir şekilde başkanlığı bu ülkeye yar etmemek adına her şeyi yapacak" dedi.
CHP Denizli İl Başkanlığı'nda Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Evsen'in de katılımıyla 'Bir Başka Gelecek Daha Fazla Cesaret' toplantısı düzenlendi. Toplantıya Denizli Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Abuşaha, CHP Gençlik Kolları üyeleri ve üniversite öğrencisi partililer de katıldı. Salı ve Çarşamba günleri Aydın ve Muğla'daki gençlik kollarıyla üniversiteli gençlerle bir araya geldiklerini, siyasal alanın ve toplumsal muhalefetin saraya karşı direncinin yetersiz olduğunu belirten Yılmaz, Denizli'ye başkanlık sistemine karşı örgütlenecek kampanyanın altyapısını oluşturmak adına geldiklerini söyledi.
'DİKTAYA KARŞI SOKAĞI ÖRGÜTLEMEYİ HEDEFLİYORUZ'
Önlerinde ciddi bir başkanlık kampanyası bulunduğunun altını çizen Yılmaz, başkanlığa ve diktaya karşı sokak mücadelesini örgütlemeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Gençlik bugün ahlaki ve entelektüel önderliğini ele alıp, sokağın gücünü kullanıp bir şekilde başkanlığı bu ülkeye yar etmemek adına her şeyi yapacak. Bu noktada ülke çok net ikili bir ayrıma gitmekte, bizler birileri gibi saltanat yanlıları gibi düşünmüyor, Cumhuriyet sevdalıları olarak sokakları örgütlemeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin hayalsiz, ütopyasız bırakılan gençleri ve tüm kesimleri olarak, başkanlığa karşı yani diktaya karşı sokağı örgütlemeyi hedefliyoruz" dedi.
CHP'li gençlerin bu süreçte daha fazla cesarete, özneleşmeye ve aktörleşmeye ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, "Bizler aynı 1923'teki, 1968'deki kuşak gibi 2013'teki gezi kuşağının temsilcileri olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamenter demokrasiden yana olduğunu ve bu halkları bir şekilde bir arada tutarak başkanlığa karşı örgütlenecek kampanyanın altyapısını oluşturmak adına Denizli'ye geldik. Bizler, şehir şehir buluşmalar örgütleyecek ve memleket memleket dolaşarak, ilerici, aydın, devrimleri savunanlar olarak başkanlığa hayır diyeceğiz" diye konuştu.
'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Gençlik Kolları olarak başkanlık sistemine karşı örgütlenmeye hazır oldukların ve başkanlığa geçit vermeyeceklerini dile getiren Yılmaz, "Bu ülkede iki yol kaldı, biri Malta'ya bir İngiliz gemisiyle kaçanların seçtiği yol, diğer yolsa İstanbul'dan bir gemiyle Samsun'a gidenlerin ve Cumhuriyeti kuranların yolu. Davetlerine icabetimizdir, Birinci Meclisin kurulduğu günde eğer başkanlık referandumunu getirmek istiyorlarsa biz sokak sokak bunu örgütlemeye adayız. 21'inci yüzyıla yakışacak ilerici unsurlar olarak başkanlığa geçit vermemek adına mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI