CHP Beşiktaş Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla Diyarbakır'da her gün bin 200 kişiye iftarlık yemeği veriliyor. CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, CHP'nin Cumhuriyet tarihinden bu yana Diyarbakır'da ilk kez çadır kurarak iftar yemeğini verdiğini belirterek, "CHP sokağa çıkma yasağının devam ettiği günlerde bile 6 ay boyunca Diyarbakırlılara her gün sıcak yemek verdi ama kimsenin haberi bile olmadı" dedi. 
Merkez Bağlar Belediyesi, Batıkent Meydanı'nda kurulan çadırda Ramazan ayı ilk gününden itibaren CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murati Hazinedar'ın katkılarıyla her gün bin 200 kişiye iftar yemeği verilmeye başlandı. Yemeği organize eden CHP İl Başkanı Mehmet Sayın, il başkan yardımcıları ve il yöneticileri, akşam iftar saatinden önce çadıra gelerek yemek düzenini organize ediyor. İl yöneticilerine CHP Gençlik Kolları üyesi de yardım ederek, ezan okunmadan önce masalara herkes için yemek bırakıyor. Daha sonra vatandaşlar düzenli bir şekilde çadıra alınarak, masalara oturuyor. Ezan öncesi ilahilerin okunduğu çadırda iftar saatinde okunan ezan ile birlikte vatandaşlar yemek yemeye başlıyor. Masalarda oturacak yer bulamayan bazı vatandaşlar ve sokakta kağıt toplayan Suriyeli çocukaların da CHP çadırında iftar saatinde karınlarını doyurduğu gözlendi.
CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın katkılarıyla iftar yemeği verildiğini belirterek, sokağa çıkma yasağının devam ettiği günlerde de 6 ay boyunca her gün bin kişiye sıcak yemek verdiklerini söyledi. CHP'nin Cumhuriyet tarihinden bu yana Diyarbakır'da ilk çadır kurduğunu belirten Sayın, "CHP Diyarbakır'da ilk kez çadır kurup her gün vatandaşa sıcak yemek veriyor. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere emeği ve katıkı sağlayan Beşiktaş Belediye Başkanımız Murat Hazinedar'a teşekkür ederim. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü dönemlerde onlar, Sur'u yıkıp yakarken, biz Sur'dan çıkan yurttaşlarımıza 6 ay boyunca sıcak yemek verdik. İftar yemeğimiz Ramazan boyunca devam edecek" dedi. 

FOTOĞRAFLI