FRANSA'da 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo yeni sayısıyla çıktı; raflarda yerini aldı. Cumhuriyet gazetesi de, dünya genelinde 16 dilde 3 milyon basılan 16 sayfalık Charlie Hebdo Dergisi'nden 4 sayfa yazı ve karikatür seçkisine yer verdi. 

Gazetede yayımlanan bölümlerde, saldırıyı kınamak için sokaklara çıkanların resimlerinin üzerine konuşma baloncuğu açılarak "özgürlük" ve "demokrasi" yazıları yazıldı. Dergide Katoliklerin dini lideri Papa Francisco karikatürleri yer aldı. Bir karikatürde Nijerya'da Boko Haram örgütünün öldürdüğü 2 bin kişiden bahsedildi. Derginin yazarı Antonio Fischetti "Ölmediler İşte" başlıklı yazısında, silahlı saldırıda hayatını kaybeden arkadaşlarından bahsetti; onlara özlemini dile getirdi. Saldırıda hayatını kaybeden yazar ve çizerlerin karikatürlerine de yer verildiği görüldü.

POLİS ÖNLEM ALDI

Öte yandan Charlie Hebdo'nun bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayımlanacağı haberleri üzerine, gece Şişli'de bulunan Cumhuriyet gazetesi binası önünde polis tedbir amaçlı geniş güvenlik önlemi aldı. Saat 24.00 sıralarında "akrep" diye tabir edilen zırhlı polis aracı gazete binası önünde beklemeye başladı. Saat 01.00'dan itibaren de gazeteye çıkan Şişli Büyükdere Caddesi'ni Abide-i Hürriyet Caddesi'ne bağlayan yol, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokağı ve İstiklal Sokak güvenlik şeridi ve demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. Polislerin gazete önünde ve çevresinde bekleyişi sürerken, gazetenin güvenlik personellerinin nöbet tuttuğu görüldü.

Ayrıca sabah saatlerinde bölgeye Özel Harekat Timleri de sevk edildi.

3 KİŞİ PROTESTO ETTİ

Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bölümlerde Hz. Muhammed'in de karikatürünün yer alacağı iddiası üzerine Alperen Ocakları üyesi 3 kişi, gece gazete binasının bulunduğu sokağa gelerek basın açıklaması yaptı.