ADANA'da hırsızlık suçundan cezaevinde hükümlü bulunan uyuşturucu bağımlısı 27 yaşındaki Osman Arısoy, battaniyeyi söküp kendini kalorifer borusuna asarak yaşamına son verdi.
Olay, merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Kürkçüler Kapalı Cezaevi'nde meydana geldi. İddiaya göre, hakkında hırsızlık suçundan çok sayıda dava açılan Osman Arısoy, kesinleşen cezalarını çekmek için 2 hafta önce cezaevine girdi. İlk olarak 15 kişilik koğuşa alınan Arısoy, uyuşturucu bağımlısı olduğu için kendisine çay ve yemek verilmediğini ileri sürerek başka bir koğuşa nakledilmek istedi. Arısoy, 21 Nisan'da tek kişilik koğuşa alındı. Önceki akşam sayıma giren İnfaz Koruma memurları Osman Arısoy'un asılı cesedini bulundu. Arısoy'un battaniyenin kenarındaki şeritleri ip haline getirerek kendini astığı belirlendi.
Osman Arısoy'un cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsisi tamamlanan Osman Arısoy'un ağabeyi Halil Arısoy da, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek kardeşinin ölümünde şaibe olduğunu iddia edip suç duyurusunda bulundu.
Tek kişilik koğuşta intihar eden Arısoy'un cenazesi otopsinin ardından ağabeyi Halil Arısoy'a teslim edildi. Kardeşinin geçmişte bazı suçlarının olduğunu belirten acılı ağabey Halil Arısoy, "Ancak, kendine yeni bir hayat çizmişti. Bize '3-4 yıl yatar çıkarım, özgürlüğüme kavuşup, yeni bir hayatım olacak' diyordu" dedi.
'DAYANACAK GÜCÜM KALMADI ANNE'
Kardeşinin cezaevindeki mahkumlar ve cezaevi yetkililerinin baskılarıyla intihara sürüklendiğini iddia eden Arısoy, "Kardeşim, görüşte anneme, 'Anne mahkumlar bana çay, yemek vermediler. Ben de başka koğuşa alınmamı istedim. Bu yüzden gardiyanlar beni dövdü. Tek kişilik koğuşa attılar. Artık dayanacak gücüm kalmadı' demiş. Bu nasıl cezaevi, tek kişilik koğuşa gardiyanlar hiç mi bakmıyor? İçerideki insan ne yapıyor, durumu nasıl diye? Hiç kontrol etmiyorlar mı? Kardeşimin ölümünden mahkumlar ve cezaevi yöneticileri sorumludur. Cezaevinde başka ölümlerin olmaması, başka anne ve babaların ağlamaması için sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız" dedi.
Cezaevindeki intiharla ilgili soruşturma başlatıldı.

FK(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)