İbrahim ASLAN/SİNOP, () - SİNOP'ta nükleer karşıtı mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 23 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitinge yurdun dört bir yanından gelen eylemciler de destek verdi. 'Nükleere inat, yaşasın hayat' sloganlarının atıldığı mitingde Ak Parti hükümeti protesto edildi.
Eski Otogar mevkiinde toplanan yaklaşık 10 bin kişi 'Nükleere hayır' sloganı atarak, Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. 'Nükleere inat, yaşasın hayat' pankartlarının taşınıp sloganların atıldığı yürüyüşe, vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden alkışlarla destek verdi. Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yapılan konuşmalarda nükleer santrallerin çevre felaketine neden olduğu belirtildi ve Ak Parti iktidarı sert dille eleştirildi.
Bu arada yapılan konuşmalarda, İstanbul- Sinop uçak seferlerinin karşılıklı olarak iptal edilerek İstanbul'dan mitinge gelecek çevrecilerin engellendiği ileri sürüldü. Havaalanı yetkilileri ise sefer operasyonel sebeplerden dolayı seferlerin iptal edildiğini söyledi.
FOTOĞRAFLI