ÇEVRE ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon 400 bin birim konut ve işyerinin yıkılması gerektiğini söyledi. Varan, bu rakamın İzmir'de yapı stokunun yüzde 65'ine denk geldiğini belirterek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" çağrısında bulundu.
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri ve 2012 yılında hazırlanan Sayıştay raporuna göre yaklaşık 313 bin binanın yani 1 milyon 400 bin birim konut ve iş yerinin yıkılması gerektiğini, bu rakamların İzmir'de yapı stokunun yüzde 65'ine denk geldiğini belirterek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" çağrısında bulundu. Varan şöyle konuştu:
"Türkiye'de 6.5 milyon yapının yıkılması gerekiyor. Bu bir devlet politikası haline geldi. 2012 yılından bu yana İzmir'de bin 228 hektar alan riskli alan ilan edildi ve bu çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İzmir'in tamamen 1'inci derece deprem bölgesinde olması nedeniyle bunun hızlandırılması gerekiyor. Deprem yıkmadan biz yıkalım. Kentsel dönüşüm demek, enerji verimliliği demek, görüntü kirliliğinin ortadan kalkması, hava emisyonunun azalması demek. Çevresi, parkı olan, altyapısı olan ve aynı zamanda kirliliği olmayan demek. Kentsel dönüşüm sadece bir yapının yenilenmesi demek değil birçok alanı etkiliyor. Hedef, vatandaş memnuniyeti ve yerinde dönüşüm. Hiçbir vatandaşımızın aidiyet duygusunu kesintiye uğratmadan, olduğu yerde dönüştürmek. Bu konuda belediyelerle her türlü işbirliğine hazırız. İzmir'e hizmet edelim. Bunu uygularken belediyenin istek ve talepleri olduğu zaman bakanlık çalışmalarda yetki devri de yapıyor. Buca, Karabağlar, Narlıdere, Karşıyaka belediyelerinde bu devri yaptık."

FOTOĞRAFLI