İstanbul, () - ÇETİN Emeç'in anısını yaşatmak, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılması adına başarılı gazetecileri teşvik etmek amacıyla, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Hürriyet Gazetesi'nce düzenlenen "Çetin Emeç Gazetecilik Ödülleri"ne başvurular devam ediyor.

2014 yılı içinde yayınlanmış haber, fotoğraf ve karikatür dalarında verilecek ödüller için yarışmaya başvurular 16 Şubat tarihine kadar yapılabilecek.

"Haber", "Fotoğraf" ve "Karikatür" dallarında verilecek "Çetin Emeç Ödülleri"nin Jürisi, seçkin gazeteci ve akademisyenlerden oluşuyor.

Jüride, Uğur Dündar, Fikret Ercan, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Öznur Kalender, Turgay Olcayto, Doç. Dr. Mehmet Sağnak, Prof. Dr. Haluk Şahin, Pınar Türenç, Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper ve Özalp Birol yer alıyor.

Ödül başvurularının, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, (Çetin Emeç Ödülleri-2015) Türkocağı Cad. No:1, 34110 Cağaloğlu-İstanbul" adresine 16 Şubat tarihine kadar biri asıl 10 nüsha halinde taahhütlü olarak ulaştırılması veya elden teslim edilmesi gerekiyor.

9 Mart tarihinde yapılacak ödül töreninde, kazanan gazetecilere, özel olarak hazırlatılmış plaket ve başarı belgesinin yanı sıra tablet bilgisayar armağan edilecek.