Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, () - RUSYA Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Eskişehir'de Vali Vekili Ali Çetin'i makamında ziyaret etti.
Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev, Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov ve beraberindeki heyet ile birlikte Eskişehir'e geldi. İlk olarak Vali Vekili Ali Çetin'i ziyaret eden Edelgerıyev yaptığı konuşmada, "Çeçenistan'ın ve Rusya Federasyonu'nun Türkiye için bir pazar olduğunu ve bu konuda ortak güzel çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyorum. Türk halkının sıcaklığını sokaklarda da hissediyoruz. Burada sevildiğimizi hissediyoruz. Kafkas Savaşları'ndan itibaren Türk halkının Çeçen halkına olan ilgisini biliyoruz. İyi ve kötü günde Türk halkının yanımızda olduğunu biliyoruz" dedi. 
Vali Vekili Çetin, günün anısına Edelgerıyev'e Türk Dünyası Kültür Başkenti anı tabağı hediye etti. Edelgeriev de Çetin'e kalpak verdi. Çeçenistan Başbakanı Ruslan Edelgerıyev valilikten sonra Büyükşehir Belediyesi'ni, Eskişehir Ticaret Odası'nı ve Eskişehir Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI