Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK (Van), () - VAN'ın Çatak İlçesi Kaymakamı Hacı Asım Akgül, PKK'lı teröristlerin saldırısına uğrayan jandarma karakolunu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Çatak İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yukar Narlıca Jandarma Karakolu, 23 Ağustos'ta bir grup PKK'lı teröristin saldırısına uğradı. Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya nöbetteki askerler anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 asker yaralanırken, teröristler ise gecenin karanlığından yararalanarak kaçtı. Yaralı askerin tedavisi devam ederken, İlçe Kaymakamı Akgül de ilçe jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik ile birlikte bu karakolu ziyaret etti.
Yukarı Narlıca Karakol Komutanı'ndan detaylı bilgi de alan Kaymakam Akgül, "İlçemizi, mahallemizi korumakla görevli olan askerlerimizi hedef alan bu çatışma bizi fazlasıyla müteessir etti. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde bu tür olaylarla bu inancımızın sarsılmaya çalışıldığı kanaatindeyim. Bizler barış ve huzur içinde yaşamaktan yanayız. Ve her ne olursa olsun bu inancımızı kaybetmeyeceğiz. Nitekim askerlerimizle yaptığımız görüşmede onların gözlerindeki ifade de bu inancımızı doğrular nitelikte. Askerlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bu kötü olaydan ötürü tüm askerlerimize, hepimize büyük geçmiş olsun. Hastanede tedavisi devam eden askerlerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI