Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK (Van), () - HDP Van ikinci sıra milletvekili adayı Lezgin Bottan, partisinin Çatak İlçesi'ndeki mitinginde yaptığı konuşmada, muhtarların Kaymakam Uhud Emre Koyuncu tarafından tehdit edildiğini ileri sürmesi üzerine, Çatak kaymakamlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İzahtan vareste niyet ve mesnetsiz açıklamaları devlet adabınca kınayarak meslek nezaketimiz dahilinde tarifi kendilerine yaraşır sahiplerine iade ederiz" denildi.
Seçim çalışmaları için dün Çatak İlçesi'nde bulunan HDP ikinci sıra milletvekili adayı Botan, halka hitaben yaptığı konuşmada Kaymakam Koyuncu'nun Ak Parti ilçe başkanı gibi hareket ettiğini ve muhtarları tehdit ettiğini ileri sürdü. Botan'ın bu konuşmasının ardından Kaymakamlık tarafından bugün yazılı açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Gerek yerel, gerekse cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilçemizde menfii olayların yaşanmadığı olumlu ortamın; kamu düzeniyle vatandaşlarımızın esenlik içinde bulunmaları ve teveccühlerini teminin; muhtarlarımız dahil bütün ilgili bütün kamu görevleri ile onur ve müsterihliğini taşımaktayız. Genel seçimlerin de güven ve huzur ortamında gerekçekleştirilebilmesi ile seçmen iradesinin sandığa sağlıklı yansıtılmasındaki görev bilincimizi yineler; izahtan vareste niyet ve mesnetsiz açıklamaları devlet adabınca kınayarak meslek nezaketimiz dahilinde tarifi kendilerine yaraşır sahiplerine iade ederiz. Kamu oyuna saygı ile duyurulur."