Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - KASTAMONU'nun Azdavay İlçesi Belediye Başkanı Ak Partili Osman Nuri Civelek, Çatak Kanyonu'na yapılması planlanan cam teras için ödenek beklendiğini söyledi.

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Çatak Kanyonu'na yapılması planlanan cam teras projesinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce onaylandığını söyledi. Başkan Civelek, 450 bin liraya mal olacak projenin 250 bin lirasının İl Özel İdare, 100 bin lirasının Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 100 bin lirasının da belediye tarafından karşılanacağını söyledi. Başkan Civelek, gerekli ödenek sağlandığında proje ihalesinin yapılacağını kaydetti. Kanyona araçla ulaşmanın mümkün olmadığını, bu yüzden inşaat aşamasında malzemelerin helikopterle taşınacağını belirten Başkan Civelek, şöyle konuştu:
"Gizemli görünümü ile doğa harikası olan Çatak Kanyonu'na yapılacak cam teras için 200 ton malzeme kullanılması planlanıyor. Terasın yapılacağı alana ulaşmak için 2 kilometre patika yoldan gitmek gerekiyor. Araçla ulaşmak mümkün değil. Bu yüzden inşaat malzemeleri helikopterle taşınacak. İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki kanyon 900 metre yükseklikte. Terasın da yapılmasıyla özellikle yaz aylarında kanyonun cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz."