Yaprak KOÇER / SAMSUN, () - SAMSUN Çarşamba Havalimanı'nın 1 Mart- 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapatılarak bakıma alınacak olması, turizmcileri tedirgin etti. 1 Mart- 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılması planlanan bakım çalışmalarının turizme darbe vuracağı belirtildi. 
Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı ve Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Murat Toktaş konuyla ilgili şunları söyledi:
"Samsun Çarşamba Havalimanı'nın bakım nedeniyle kapanacağını öğrendik. Böyle bir planlama gündemde iken sektör ile paylaşımlısını arzu ederdik. Konudan haberdar olmadığımızdan, bazı otellerimiz kış sezonunda Ortadoğu pazarı ile bağlantı yapmıştı şimdi sıkıntı yaşanacak. Ayrıca, duyduğumuza göre ilk planlamada bakımda 1 yıla yakın kapatılması planlanmış, fakat sayın Valimiz İbrahim Şahin'in girişimleri ile bu süre 3 aya indirilmiş. Fakat bu süre bile bizim için çok uzun. Bizim beklentimiz hızla büyüyen şehrin havalimanına ikinci pistin yapılmasıydı. Pisti kapatılan diğer şehirlerle görüştüğümüzde konunun çok ciddi ekonomik kayıplara yol açtığını öğrendik. Yapılması gerekenler yapılmalı ama, bu olmuyorsa pist kapanmadan ya da doğru tarihte çok daha kısa sürede konunun çözümü için yetkililerden destek bekliyoruz."
'ACENTELER MADDİ SORUMLULUK ALTINA GİRECEK'
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bölgesel Yürütme Kurulları Başkanı Temel Uzlu da endişelerini şöyle dile getirdi:
"Samsun çıkışlı yurt içi ve yurt dışı tur organize eden birçok firmamız var. Bununla ilgili bağlantı yapmışlar ve belli riskleri almış durumdalar. Bu durumda Samsun çıkışlı işlem yapamayacaklar, ya da başka illerden çok az sayıda yolcu taşıyabilecekler. Fakat kontratların yükümlülüklerinden doğan ödemeleri yapmak zorundalar. 2016 yılını zararla kapatan acenteler, bir de yükümlülüklerini yerine getirmemekten dolayı maddi sorumluluk altına girecekler. Bizim talebimiz mümkünse havalimanı kapanmadan başka alternatiflerle çözümlenmesini talep ediyoruz. Sadece geçimini havayolu bileti satarak sağlayan acentelerimiz de var. Onların konumunu da gözardı etmemeliyiz."
Murat Toktaş ve Temel Uzlu, bu konuda siyasilerden destek almak için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI