ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen yarışmada cankurtaranlar birinci olabilmek için mücadele etti. Senaryo uyarınca  boğulma vakalarına müdahale eden cankurtaranlar, koşu ve yüzme etaplarında yarıştı.
Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) tarafından organize edilen, Kemer Belediyesi ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından desteklenen 4'üncü Cankurtaran Yarışması, Ayışığı Koyu'nda yapıldı. KETOB üyesi otellerde görevli 30 cankurtaran, ilk parkurda senaryo gereği denizde boğulan bir kişiyi kurtarmak için mücadele etti. İlk etabın ardından cankurtaranlar 100 metre koşu, 150 metre yüzme etabında yarıştı. Son etapta ise yarışmacılar 200 metrelik yüzme etabını geçti. Yarışmayı Nazım Yılmaz birinci, Abdullah Bulut ikinci, İbrahim Baysal üçüncü tamamladı.
Yarışmada dereceye giren cankurtaranlara ödüllerini, kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, belediye başkan yardımcısı Kemal Yüksel, Emniyet Müdürü Muhittin Ergen verdi. Kaymakam vekili Cevheroğlu, Kemer'in doğası kadar denizinin de çok önemli olduğunu belirterek, "Bölgemize gelen milyonlarca turistin can güvenliği burada yarışan kişilere emanet" dedi.
KETOB Başkanı Tayyar Gül, cankurtaran yarışmasının ilkini 2011 yılında yaptıklarını aktarırken, şöyle dedi:
"Amacımız ülke genelinde cankurtaran mesleğinin öneminin daha iyi algılanmasını sağlamak, farkındalık yaratmak ve bu mesleğin önemini, tüm otel yöneticilerimize, turizmcilerimize daha iyi anlatabilmek. Bu konuda ciddi anlamda yol kat ettiğimize inanıyorum" diye konuştu.
Yarışmanın birincisi Nazım Yılmaz da her gün düzenli koşu yaptığını ve yüzdüğünü kaydederken, karşılığını yarışmada aldığını anlattı. Otel yönetiminin Nazım Yılmaz'a ödülü terfi oldu.

FOTOĞRAFLI