Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de çapariyle avlanan Güven Çelik, biri 4, ikisi 3'er kiloluk 3 torik yakaladı. Balıkçının yüzünü güldüren torikler, balık pazarında kısa sürede satıldı.
Özellikle lüfer ve palamut akınının yaşandığı günlerde Çanakkaleli balıkçılar, boğazın sularında kısmetini aramayı sürdürüyor. Tekneleriyle boğaza açılan amatör kıyı balıkçılarının oltasına en çok lüfer, karagöz, palamut ve istavrit takıldığı görüldü. Çanakkale Boğazı'nda Kilitbahir Köyü, Çam Burnu Mevkii'nde 'Eylül 2009' adlı teknesiyle avlanan balıkçı Güven Çelik de lüfer için çapari salladı. Hepsi yaklaşık 50 santimetre uzunluğunda biri 4, ikisi 3'er kiloluk 3 torik çeken Çelik, büyük mutluluk yaşadı. Çanakkale balıkçı barınağına dönen Çelik, kordon boyundaki balık pazarında torikleri satışa sundu. Dört kiloluk 150, diğerleri de 100 liradan satıldı.
KISA SÜREDE SATILDI
Balıkların kısa sürede satılmasıyla yüzü gülen Güven Çelik, "Genellikle çaparimize lüfer ve palamut takıldığı günlerde torik sürpriziyle karşılaştım. Boğazda torik görülür ama kolay kolay yakalanmaz. Kısmetli bir günümdeymişim ki torikler çaparime takıldı" dedi.
Öte yandan kordon boyundaki balık pazarının en pahalısının lüfer olduğu görüldü. Özellikle Karadeniz'de balıkçıların tonlarca avlamasıyla sofraya en çok konan balık olan palamutun tanesinin 10 liradan satıldığı pazarda, lüferin kilosu 45 liradan alıcıya ulaştı. 

FOTOĞRAFLI