Burak GEZEN/ YENİCE,(Çanakkale),() - ÇANAKKALE'nin Yenice İlçesi'nde ev telefonuyla ulaştıkları 68 yaşındaki Z.Y.'yi kendini polis olarak tanıtıp korkutan ve para ve ziynet eşyası aldığı ileri sürülen 2 şüpheli, tutuklandı.
İlçe merkezinde yalnız yaşayan Z.Y.'ye cep telefonundan ulaşan 2 kişi, kendini polis olarak tanıttı. Z.Y.'ye kimlik bilgileriyle dolandırıcılık yapıldığını söyleyen şüpheliler, kadını korkuttu. Z.Y.'nin evindeki ziynet eşyalarını öğrenen şüpheliler bir süre sonra kadının oturduğu eve gitti. Korkan kadın; evdeki 8 bilezik, bir beşi bir yerde, 3 osmanlı altını, 5 çeyrek altın, kolye, bilezik ve küpeden oluşan takı setinin de içinde bulunduğu altın, ziynet eşyaları ile 2 bin 500 lira nakit parayı şüphelilere teslim etti. Bir süre sonra emniyeti arayan ve dolandırıldığını anlayan Z.Y.'nin ihbarı üzerine; polis çalışma başlattı. Verilen eşkal doğrultusunda Z.Y.'yi dolandırdığı ileri sürülen H.Y ve H.E., yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyeye tutuklandı.
İki şüphelinin kentte yine telefon dolandırıcılığından geçtiğimiz günlerde yakalanan S.T., İ.H.B., H.B. ve A.B. ile bağlantılı çalıştıklarının belirlendi. Telefon dolandırıcılığı şebekesinin Çanakkale merkezinde 3, Yenice ilçesinde bir, Edirne ve Afyonkarahisar'da birer toplam altı olaya karıştıklarının belirlendiği kaydedildi.
Öte yandan çalınan altın ve nakit paraya ulaşılamadığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI