Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de kuvvetli lodos yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gökçeada ve Bozcaada'ya iki günden bu yana deniz ulaşımı yapılamazken, boğazda sadece Çanakkale-Eceabat hattında arabavapuru seferleri güçlükle gerçekleştirilebiliyor.
Lodos fırtınası 36 saatten bu yana Kuzey Ege Denizi ve Çanakkale Boğazı'nda etkili olmaya devam ediyor. Saatteki hızı zaman zaman 120 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Kuzey Ege'de Geyikli-Bozcaada ve Kabetepe-Gökçeada arasındaki araba vapuru seferleri geçen cuma gününden bu yana yapılamıyor. Çanakkale Boğazı'nda ise saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan lodos, Gelibolu-Lapseki ve Çardak-Gelibolu arasındaki seferlere 33 saattir izin vermiyor. Fırtına nedeniyle bugün saat 08.30'da Kilitbahir-Çanakkale arasındaki seferler de iptal edilirken, Avrupa yakasına ulaşım sadece Çanakkale-Eceabat hattından saatsiz seferlerle sağlanıyor.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, fırtınanın gün boyu devam edeceği ve gece saatlerinden itibaren etkisini azaltmasının beklendiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI