KOCAELİ, () KOCAELİ Darıca Belediyesi 'Çanakkale'ye Dedeme Gidiyorum' projesi kapsamında ilçedeki öğrencileri Çanakkale'ye götürüyor. Bu kapsamda ilk kafileyi Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve vatandaşlar birlikte uğurladı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, amaçlarının ilçede eğitim gören bütün öğrencileri, bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale'ye göndermek ve orada yatan şehitlerimizle buluşturmak olduğunu söyledi. Darıca'dan her gün 5 otobüs ile 200 kişilik gruplar halinde 'Çanakkale'ye Dedeme Gidiyorum' projesi başlatıldı. Darıca Belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından organize edilen proje öğrenciler tarafından yoğun talep görürken Darıca Belediyesi ilerleyen günlerde hızlı trenle Konya gezileri de başlatacak.

GENÇ NESİLLERE ÇANAKKALE'Yİ ANLATMALIYIZ

Milli Eğitim Müdürlüğü'yle imzaladıkları protokol çerçevesinde, bu yıldan başlayarak her yıl ortaokul son sınıfta okuyan bütün öğrencileri Çanakkale'ye götüreceklerini müjdeleyen Darıca Belediye Başkanı Başkanı Karabacak burada yaptığı konuşmada, önceki yıllarda düzenledikleri Çanakkale Gezileri programlarına büyük talep olduğunu ifade ederek, "Gördük ki halkımız Çanakkale'de bu vatan için can veren şehitlerine gitmek istiyor. Oradaki manevi havayı teneffüs etmek istiyor. Bizlerde bu yıl itibariyle genç nesillerimizi de bu projeye dahil ederek Çanakkale ye götürmek için çalışmalarımızı tamamladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde genç nesillerimize Çanakkale'yi tanıtmak için çalışacağız. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz diyoruz, gençlerimizin o günün şartlarında verilen kahramanca mücadeleyi görmesi gerek diyoruz,ve bu yıl 3 bin 500 öğrenci , 1500 vatandaşımız olmak üzere toplamda 5 bin kişiyi Çanakkale'ye göndereceğimizi memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Siz değerli ailelerimize de çocuklarınızı bizlere emanet ederek çocuklarınızı o şanlı tarihin topraklarına gönderdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.