ÇANAKKALE'de 1903 Beşiktaşlılar Derneği tarafından düzenlenen geleneksel Beşiktaşlılar gecesine katılan Kulüp Başkan Fikret Orman, Vodafone Arena Stadyumu'nun bir duvarına Çanakkale Şehitleri ile savaşta şehit düşen sporcularının rölyefine yer verileceğini söyledi.
Kolin Otel'de düzenlenen geceye Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Basketbol Şubesi, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse,1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Orhan Dom, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra taraftarlar katıldı. Beşiktaş taraftarları gecede Başkan Fikret Orman ile fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Başkan Orman, taraftarmları kırmayıp, son günlerin modası olan özçekim fotoğrafı çektirdi. Çanakkale Beşiktaş Futbol Okulu küçükler kategorisinde idmanlara çıkan 11 yaşındaki Buğra Altınoluk'un Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ı görme hayali ise gerçek oldu. Beşiktaşlı Buğra Altınoluk, geceye katılan Başkan Orman ile sohbet etme fırsatı buldu. Gecede Beşiktaş'ın efsane başkanı merhum Süleyman Seba da unutulmadı. Seba'nın fotoğrafı ve 'Hatıranla Yaşıyoruz, Saygınla Anıyoruz' yazılı pankarta da yer verildi.
ÜZÜNTÜSÜNÜ TARAFTARLARLA PAYLAŞTI
Beşiktaş Başkanı Orman, geceye katılan Beşiktaşlılar'a Olimpiyat Stadı'nda 3-1 kaybedilen Club Brugge maçı ile UEFA Kupası'ndan elenmelerinin üzüntüsünü anlattı. Çanakkale 1903 Beşiktaşlılar Derneği tarafından düzenlenen geleneksel Beşiktaşlılar gecesine moralli gelmek istediklerini fakat Beşiktaş'ın doğum günü olan 19 Mart akşamı umut bağladıkları bir maçı camia olarak maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Başkan Orman'a Beşiktaş taraftarları "Canınız sağ olsun başkanım" diyerek destek olmaya çalıştı.
"YENİ STADIMIZA ŞAMPİYON OLARAK DÖNMEK İSTİYORUZ"
Beşiktaşlı oyunculara sahip çıkarak sözlerine devam eden Başkan Orman, "Futbolcularımız bir hafta önce Sivas'taydı. Belçika'ya ve Ankara'ya, oradan İstanbul'a geldiler. Her günleri seyahat içerisinde geçiyor. Evlerini görmüyorlar. Onlarda birer insan ve büyük efor sarf ediyorlar. Hepimiz gibi onlar da üzüntü içerisindeler. Bugün sporcu arkadaşlarımla telefonda konuştuğumuzda onlara da söyledim. Yılmak yok, yola devam. Biz bu işe çıkarken, kellemizi ortaya koyduk. Bu işler öyle kolay değil. Bu sene inşallah hep beraber şampiyonluğu yaşamak istiyoruz. Yeni stadımıza şampiyon olarak dönmek istiyoruz" dedi.
"ŞEHİT ASKER VE SPORCULARIN RÖLYEFLERİ YER ALACAK"
Konuşmasının ardından Orman'a, 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Orhan Dom tarafından el işlemeli Çanakkale seramik hediye edildi. Beşiktaş'ın sanata önem veren bir kulüp olduğunu kaydeden Başkan Orman:
"Yeni Vodafone Arena'da bir buçuk milyon doların üstünde sanatsal yatırım yapacağız. Bugün arkadaşlarımızla konuşup, karar verdik. Stadımızın bir duvarına Çanakkale şehitleri ile burada şehit olan sporcularımızın yer aldığı rölyef yapacağız. Unutmamak lazım ki burada şehit olan insanlar olmasaydı, ne Beşiktaş ne de bizler olacaktık. Şehitlerimizi de buradan rahmetle anıyoruz" diye konuştu.
1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği gecesi, dernek bünyesinde yer alan Türk Sanat Müziği korosunun hazırladığı mini konser ve canlı müzik ile sona erdi.

FOTOĞRAF