Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'üncü Yıldönümü etkinlikleri kapsamında belediye tarafından organize edilen fener alayına binlerce kişi katıldı. Havai fişekler Çanakkale Boğazı'nı aydınlatırken, zafer konserinde Candan Erçetin sahne aldı. 
Gündüz 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abidesi'nde gerçekleşen törenlerinin ardından Çanakkale'de zafer coşkusu gece de sürdü. Çanakkale Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikler fener alayı ile başladı. Binlerce kişi ellerinde meşalelerle Çanakkale sokaklarında, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıp, 10'uncu Yıl Marşı'nı söyleyerek yürüdü. Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Piri Reis Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahını takip eden kalabalık, kordon boyundaki Truva Atı önündeki bitiş noktasına ulaştı. Daha sonra burada 10 dakikalık havai fişek gösterisi başladı. Art arda atılan havai fişekler Çanakkale Boğazı'nı aydınlatırken izleyenler alkış ve çığlıklarıyla bu anlara eşlik etti. İl Emniyet Müdürlüğü'nün kordondaki Polis Evi binasının dış cephesinde gerçekleştirilen ışık gösterisi ise kutlamalara ayrı bir renk kattı.
Zafer konserinde ise ünlü sanatçı Candan Erçetin sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserde binlerce hayranı eşliğinde şarkılarını seslendiren Erçetin'in Çanakkale Türküsü'nü seslendirmesi ise büyük beğeni topladı.

FOTOĞRAFLI