ÇANAKKALE'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi, Seddülbahir ve Alçıtepe köylerinin bulunduğu bölgeye Kabatepe Limanı üzerinden ulaşımı sağlayan yolun, buradaki menfezde sel sularının neden olduğu tahribatın onarımı nedeniyle 15 Ocak'a kadar trafiğe kapatıldığı bildirildi. Eceabat ve Kilitbahir İskeleleri'ne afişler asılarak yolun trafiğe kapatıldığı duyuruldu.

Eceabat İlçesi sınırları içerisindeki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda geçen 28 Kasım'daki aşırı yağışlar sonrası oluşan sel suları Kabatepe Limanı ile Alçıtepe Köyü'nü bağlayan yoldaki menfezde tahribata neden oldu. Yerli ve yabancı turistlerin özellikle Şehitler Abidesi, Seddülbahir ve Alçıtepe köylerinin bulunduğu bölgeye gitmek için kullandıkları iki ulaşım güzergahından biri olan yol, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılacak onarım çalışması nedeniyle 15 Ocak tarihine kadar trafiğe kapatıldı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yolun kapandığı bilgisi, tarihi yarımadaya gelen ziyaretçileri bilgilendirme amaçlı olarak Eceabat ve Kilitbahir İskeleleri'ne asılan afişlerle duyuruldu. Afişlerde, "28.11.2016 tarihinde meydana gelen yoğun yağıştan dolayı oluşan heyelan sebebiyle 15.01.2017 tarihine kadar yol onarım çalışmaları için trafiğe kapatılmıştır. Şehitler Abidesi, Seddülbahir ve Alçıtepe köylerine ulaşım Kilitbahir köyü üzerinden yapılmaktadır" denildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Şiddetli yağmur nedeniyle o bölgede sel oluştu. Yolun altında geçen menfez zarar gördü. Bu şekilde bu güzergah üzerinden trafiğin devam etmesini uygun bulamazdık. Yolda düzenleme çalışmalarına başladık. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirici afişlerde asıldı. 18 Mart'taki törenler öncesinde yolumuzu hazır hale getireceğiz. Kısa bir zamanda yolun çalışmasını bitirip, trafiğe açacağız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her zaman bizim için önde gelmektedir" dedi.