ÇANAKKALE'de bir pastane işletmecisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel, üzerinde engelli bireylerin yaşamını anlatan figürlerin yer aldığı, 50 kilo ağırlığında özel bir pasta hazırladı. Engelli konseptli pasta, Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde kesilerek, çocuklara ikram edildi.
Kentte pastane işleten Hasan Çoban, son yıllara butik pastacılığın ön plana çıkmasıyla birlikte, farklı konseptlerde üretime başladı. İlk olarak bu yıl 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'nci yıldönümü nedeniyle Çanakkale Savaşları konulu bir pasta yapan işletmeci Çoban, bu kez de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel bir pasta hazırlattı. 120 santime 70 santim ebadında ve 50 kilo ağırlığındaki pastanın üzerindeki figürler, pasta tasarım ustası Semiha Çetin tarafından yapıldı.
Semiha Çetin, üzerinde bedensel engellilerin tekerlekli sandalye basketbol maçından, yüzme yarışından, görme engellilerin golbol maçından enstantaneleri gösteren figürlerle, yaşama tutunmuş engellilerin figürlerinin yer aldığı pastayı, 10 günde hazırladığını söyledi. Pastayı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günüyle ilgili tasarladıklarını anlatan Çetin, "Engel aslında hayatımızın her aşamasında var. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu pastada, engellilerin hayattan kopmadıklarını anlatan tasarımlar yaptık. Çocuklarımızı mutlu etmek adına bu pastayı hazırladık" dedi. 
Hasan Çoban ise pastayı Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki çocuklar için hazırladıklarını söyledi. Çoban, "Çanakkale'de olmayan bir konsepti yaratmaya çalışıyoruz. Son 3 yıldır proje üzerinde çalışıyoruz. Daha önce 18 Mart'ta Zafer Bayramı ile ilgili dev bir pasta yapmıştık. Çok da ses getirdi. Şimdi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye'de ilk olduğunu düşündüğümüz bu pastayı hazırladık. Engelliler bizim için çok önemli. Engellilerin sesini duyurmak adına böyle bir farkındalık projesi yaptık" dedi.
Hazırlanan özel pasta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, çocuklara ikram edildi.